vrijdag 16 april 2021

P Politiek

CDA-Wassenaar staat voor kracht en stabiliteit

Het CDA -Wassenaar zet zich 100% in, binnen en buiten de Pauw, voor Wassenaar en alle Wassenaarders. Onze partijslogan is niet voor niets: WASSENAARDERS SAMEN CDA. Je hard maken voor een beter, sterker en mooier Wassenaar zit in onze genen. We doen dat graag samen met verenigingen, instellingen, bedrijven, clubs en inwoners. In de gemeenteraad met alle partijen die zich, net als wij, echt hard maken voor de belangen van de Wassenaarders. Of de partijen en groeperingen nu met het CDA meebesturen in het college van Burgemeester & Wethouders of in de oppositie zitten.

Zelfstandig Wassenaar & burgemeester Leendert de Lange
Het CDA werkt graag mee aan een zelfstandig, krachtig en stabiel bestuur in Wassenaar. Fractievoorzitter Everard heeft een speciaal motto in het leven en dat past hij dus ook toe in de politiek: “De deugd bestaat uit daden. Ik sta voor het behalen van concrete resultaten, weglopen is geen optie.” Het is dan ook heel mooi om met elkaar vast te stellen dat Wassenaar gewoon een bijzonder dorp blijft: zelfstandig en krachtig net als het CDA in Wassenaar. Het is top dat we weer een eigen kroonbenoemde burgemeester krijgen. We feliciteren niet alleen de nieuwe burgemeester Leendert de Lange, maar ook alle Wassenaarders met de eigen nieuwe burgemeester. Geen waarnemer meer, maar een kroonbenoemde burgemeester. Dat is ook een verdienste van de complete gemeenteraad van Wassenaar, die zich van links tot rechts inzet voor een zelfstandig Wassenaar! Over veel dingen zijn we het oneens in de gemeenteraad, maar niet over de zelfstandigheid van Wassenaar.

Bestuurskracht begint bij jezelf
CDA-fractievoorzitter Ronald Everard: “Sommige politieke partijen maken zich druk over het gebrek aan bestuurskracht in Wassenaar. Dat zijn vaak partijen die vooral langs de kant roepen en zelf niet bepaald het toonbeeld zijn van kracht en stabiliteit. Bestuurskracht begint bij politieke partijen zelf.” Natuurlijk is het goed als oppositiepartijen het bestuur kritisch volgen. Dat doet het CDA ook. Ronald Everard: “Wij willen daden zien van het college. De realisatie van een nieuwe sporthal door wethouder Schokker (CDA) en de vernieuwing van het theater Warenar door wethouder De Ridder (D66) zijn samen met de zelfstandigheid van Wassenaar onze grootste speerpunten. Zal mooi zijn als er snel voorstellen komen van het college naar de gemeenteraad. Wassenaar is het waard!”

Meer weten van het CDA of lid worden? Kijk op www.cdawassenaar.nl

Ronald CDA