vrijdag 28 februari 2020

S Sport

Prachtige eerste plaats voor WVV in sterk bezet volleybaltoernooi te Delft

De volleybaltraining en de competitie van het seizoen 2018-2019 kunnen voor de leden van de Wassenaarse Volleybal Vereniging dan wel voorbij zijn er zijn altijd wel een aantal enthousiaste volleyballers bij WVV die zin hebben om het volleybaltenue aan te trekken voor een spannend volleybaltoernooi.

Zo ook Erik Gijsbers. Zijn bevlogenheid voor de Volleybalsport kent geen grenzen en met zijn bezieling weet hij een aantal andere zeer enthousiaste leden zijn Wassenaarse Volleybal Vereniging bijeen te krijgen om gezamenlijk een mix team te vormen om mee te doen aan het traditionele Volcano volleybaltoernooi in Delft. Dit toernooi vindt, ditmaal voor de 26e keer, jaarlijks plaats op een aantal maandagavonden in mei en juni. Het toernooi kenmerkt zich door zijn sportiviteit, competitie en gezelligheid.

Het WVV gelegenheidsteam, samengesteld uit spelers en speelsters uit onze 3 competitie spelende wedstrijdteams, doen dan ook graag mee. Het waren Irene Lorjé, Jeanne Taal, Kirsten Harberink, Mathieu Prins, Peggy Verweij, Ruud Meershoek en Rik Vos die Erik in de strijd ter zijde hebben gestaan. De eerste avond al direct 5 wedstrijdjes voor de kiezen. Door 2 maal te winnen en 3 maal gelijk te spelen stond WVV met PQV gedeeld eerste in hun poule. Geen slecht begin.
Het gelegenheidsteam, dat jaarlijks relatief weinig wijzigt, raakt tijdens het spelen steeds beter op elkaar ingespeeld. Aanvallen lopen beter, de mannen Mathieu, Erik, Ruud en Rik kunnen steeds vaker en beter de bal over met een flinke smash het net overkrijgen. Maar ook de dames staan, zeker verdedigend, hun mannetje. Een week later volgen er 4 winstpartijen op rij. Na 9 wedstrijdjes gespeeld te hebben, bleek WVV van de 10 teams de beste papieren te hebben en zich op kon gaan maken voor de finale.

Afgelopen maandag 17 juni was het zover de 'finale-avond'. En whaww door beide finalewedstrijden winnend af te sluiten was het de WVV-ers, net als vorig seizoen, wederom gelukt de eindoverwinning te behalen of wel WVV ging ‘trots als een pauw’, naar huis met de eerste prijs en bijbehorende beker. Traditioneel word dan het toernooi met een bord bittergarnituur, aangeboden door de organisatie van het toernooi, afgesloten. Ja, dit was weer een geslaagd evenement. Met dank aan de toernooiorganisatie van Volcano gingen de WVV-ers voldaan huiswaarts.

Kom ook lekker volleyballen… Zet even in je agenda dat we 4 september 2019 weer beginnen met de training. Bel anders Jeanne Taal via 06.24848258 en meld je aan. Info krijgen of aanmelden kan uiteraard ook via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief