maandag 26 september 2022

K Kunst & cultuur

Familieproject 'Op visite!' in Rust en Vreugd een groot succes

In aanloop naar de Wassenaarse Cultuurprijs 2020 startte op zaterdag 6 juli in de serie familieprojecten “Op visite!” het eerste deelproject in park Rust en Vreugd. In de diverse media was aangekondigd, dat men zich kon opgeven om als ouder/grootouder met kind/ kleinkind in de openlucht te komen schilderen en tekenen. Ditmaal was men uitgenodigd om op visite te komen in park Rust en Vreugd.

Het was een zonovergoten dag, de weergoden waren de organisatie gunstig gezind. Na een ontvangst met koffie en thee vond er een themawandeling plaats o.l.v. historicus Robert Van Lit, waarbij de deelnemers o.a. informatie kregen over diverse historische plekken in het park. Het gemêleerde gezelschap van oud en jong kon de veelheid van natuur en cultuur in zich opnemen en inspiratie opdoen om dit later onder begeleiding van een drietal Wassenaarse kunstenaars op creatieve wijze vast te leggen.

Kunstenaars Ria Sprenger, Hans Gussekloo en Wilma Wassenaar waren hiervoor uitgenodigd. Op professionele wijze en met passie gingen zij elk met een aantal deelnemers enthousiast aan de slag. Rond het middaguur was er een gezellige picknick, daarna kon de laatste hand gelegd worden aan de kunstwerken.

Komende week zullen de kunstzinnige resultaten tentoongesteld worden en kunt u ze bewonderen in het grootste museum van Wassenaar. Waar? In de etalages van diverse winkels te Wassenaar.
Met dank aan alle betrokkenen. We kunnen samen terugkijken op een mooie, sfeervolle, inspirerende en geslaagde dag. Al met al een prima start van de projecten, die de stichting Wassenaarse Cultuurprijs nog zal gaan organiseren.

Zie voor een filmische impressie en meer informatie over de stichting Wassenaarse Cultuurprijs: www.wassenaarsecultuurprijs.nl