donderdag 06 augustus 2020

S Sport

WZK Wassenaar reikt Dompeling bokaal uit

Maandag 8 juli 2019 heeft WZK Wassenaar de Dompeling bokaal uitgereikt. De Dompeling bokaal is in 1986 in het leven geroepen en is vernoemd naar het echtpaar Wim en Cor Dompeling die sinds de oprichting van WZK’s voorganger Gymnastiekvereniging W.I.K. lid waren van WZK en die altijd hun blik op de toekomst gericht hielden en daarmee WZK in woord maar ook daad vooruithielpen. De Dompeling Bokaal wordt daarom uitgereikt aan een WZK lid welke zich op een uitzonderlijke wijze verdienstelijk heeft gemaakt voor de vereniging.


Dit jaar ging WZK voor de toekenning terug naar haar roots, omdat de bokaal is toegekend aan Gerda Bosman. Gerda is reeds 50 jaar lid van WZK en sport bij WZK Dance & Aerobics, voorheen Gymnastiek, de grondlegger van de huidige Wassenaarse Sportvereniging WZK (zoals WZK officieel heet).
Gerda heeft zich gedurende haar lidmaatschap van WZK altijd onderscheiden doordat je alles aan en van haar kon vragen en nog steeds kan vragen. Niets is haar teveel om zich daar waar nodig in te zetten. Daarnaast is Gerda de vrolijkheid zelve en dat straalt ze af op haar omgeving, haar mede sporters en WZK. Gerda is o.a. secretaris van WZK Dance & Aerobics geweest en zij heeft zich recent nog ingezet in de lustrumcommissie ten behoeve van het 90 jarig jubileum van WZK. Daarnaast is zij beheerder van het Lief & Leed potje WZK Dance & Aerobics.

Bij de uitreiking waren vele WZK leden aanwezig en Gerda was compleet overrompeld door de toekenning van de Bokaal. Robert-Jan Kroon, voorzitter van Wassenaarse Sportvereniging WZK, reikte de Bokaal uit met een voor zijn doen korte maar accurate speech. Tevens sprak Gerry Konings, voorzitter van WZK Dance & Aerobics, nog enkele mooie en warme woorden, waarna Gerda, nog steeds verbaasd en overrompeld, een dankwoord sprak.

De Wassenaarse Sportvereniging WZK is een OMNI sportvereniging bestaande uit de OMNI verengingen WZK Zwemmen (leszwemmen, wedstrijdzwemmen en waterpolo), WZK Tri-Team (hardlopen en trail running), WZK Onderwatersport (duiken) en WZK Dance & Aerobics (dance & aerobics voor dames).
WZK is er voor het hele gezin, jong en oud, en heeft een actieve sociale cultuur met als middelpunt haar clubruimte in het Sterrenbad. WZK kent een interessante tariefstructuur. Bij lidmaatschap van 2 of meer WZK Omni verenigingen ontvangt u 20% korting bij elke vereniging. Bij WZK Zwemmen wordt voor ieder onderdeel extra slechts € 15,- extra berekend per kwartaal. In augustus/september bent u van harte welkom om kennis te maken met WZK. Via onze website www.wzk.nl kunt u zich wenden tot de betreffende vereniging(en) om u aan te melden. We zien u en uw familieleden graag bij WZK na de schoolvakanties.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief