zondag 18 april 2021

P Politiek

CDA Wassenaar positief & kritisch!

De laatste drie raadsvergaderingen kenden veel hoogtepunten en een enkel dieptepunt. Top zijn de nieuwe kroonbenoemde burgemeester en de nieuwe sporthal. Het politieke dieptepunt had betrekking op de gemeentelijke financiering van het internationale onderwijs.

Hoogtepunt 1: nieuwe sporthal
We hebben na jaren praten en onderzoeken belangrijke stappen gezet om te komen tot één nieuwe sporthal. Deze nieuwe hal gaat sporthal de Schulpwei en de Kievitenhal vervangen. Fractievoorzitter Ronald Everard ziet het als volgt: “Als CDA genieten wij ervan dat de sportclubs en de gemeente samen een topresultaat bereiken. Zowel de sporthalcommissie onder leiding van Jan Pieter Becker als CDA-wethouder Hubert Schokker mogen trots zijn op wat ze hebben bereikt. Dit is ook een felicitatie waard voor de Kieviten, de Badmintonclub, de Volleybalvereniging en de tafeltennisvereniging en natuurlijk voor heel sportend Wassenaar!”

Hoogtepunt 2: nieuwe kroonbenoemde burgemeester
De laatste raadsvergadering was een hele speciale. Die vergadering stond in het teken van de beëdiging van burgemeester Leendert de Lange. We wensen hem en zijn gezin veel succes en plezier in Wassenaar. Het CDA heeft er zin in om met hem verder te bouwen aan Wassenaar. En natuurlijk zijn we ook gaan houden van onze waarnemend burgemeester Frank Koen, die veel betekend heeft voor het voortbestaan van een zelfstandig Wassenaar.

Jammer: overhaaste stappen internationaal onderwijs
Het voorstel voor de gemeentelijke financiering van de tijdelijke huisvesting van het internationale onderwijs hebben wij niet gesteund. CDA-woordvoerder Wim Koetsier: “Wij zijn voorstander van internationaal onderwijs bij een Nederlandse school. Goed om meer te mixen met de expat-kinderen. Dat betekent niet dat wij een niet wettelijke taak gaan financieren als gemeente. Het college had eerst geld moeten regelen bij rijk, regio of in Europa en daarna een voorstel moeten doen.” De gemeenteraad is onvoldoende betrokken door het college bij dit dossier. Er wordt van ons steun gevraagd voor het beschikbaar stellen van € 500.000 voor noodlokalen die er al staan. Deze lokalen zijn bovendien onnodig aangezien er voldoende capaciteit is in bestaande schoolgebouwen. Fractievoorzitter Ronald Everard: ”Ik heb een dergelijke gang van zaken, ook in mijn eerdere raadsperiode van 1994-2002, nooit meegemaakt. Het is compleet onduidelijk waarom zo overhaast te werk is gegaan door het college.” Een kritische motie van onder meer VVD en CDA over dit dossier heeft terecht steun gekregen van de complete gemeenteraad, coalitie en oppositie!

Meer weten over het CDA-Wassenaar, de CDA-raadsfractie of lid worden, kijk op www.cdawassenaar.nl