vrijdag 16 april 2021

K Kunst & cultuur

GENIUS LOCI: Magisch Oord in Galerie in de Molen

Galerie in de Molen staat de komende maand in het teken van beeldend kunstenaar Brigitte Wawoe – in de Wassenaarse kunstscene en ver daarbuiten befaamd vanwege haar expressieve en veelzijdige werk. Brigittes 80e verjaardag wordt extra luister bijgezet met een prachtige tentoonstelling van haar nieuwste beelden en schilderijen. De Kunstgroep Wassenaar nodigt u van harte uit voor de feestelijke opening op zaterdag 17 augustus om 16.00 uur.

De Tafelberg op Curaçao
De titel van de expositie, ‘Genius Loci’, verwijst naar een plaats die voor Brigitte een bijzondere betekenis heeft. Lang geleden bracht zij met haar gezin op Curaçao gelukkige jaren door en tegenwoordig verblijft zij weer regelmatig op het Caribische eiland om nieuw werk te maken. Op de Tafelberg - haar magisch oord – heeft zij een eigen werkplaats waar zij het marmer en kristalgesteente dat zij ter plaatse vindt, omvormt tot sterk gestileerde, abstracte sculpturen. “Ik hoop dat de kijker haar/zijn eigen fantasie laat spelen en zo ontroerd en verbaasd een persoonlijke verbinding aangaat met het kunstwerk,” zegt zij over haar intrigerende beelden.

Contrastrijke schilderijen
Op Brigittes jubileumexpositie zijn ook schilderijen te zien. Deze zijn zeer contrastrijk: ruw-glad, ingehouden-heftig, rustig en kleurrijk. Soms mengt Brigitte materialen als steen en metaal door de verf, waardoor de kunstwerken het karakter krijgen van collages. In haar schilderijen verbeeldt Brigitte de oer-menselijke gevoelens die haar al haar hele leven fascineren: een verlangen naar spiritualiteit, natuurverbondenheid en saamhorigheid. Zoals zij zelf zegt: “Kunst is een manifestatie van ons mens-zijn.”

U bent van harte welkom!
Deze fascinerende expositie wordt op zaterdag 17 augustus om 16.00 uur door Brigitte Wawoe zelf geopend. Vanzelfsprekend zal zij graag een toelichting geven op haar werk en werkprocessen. Ook zondag 18 augustus belooft een feestelijke dag te worden. Brigitte is dan opnieuw in de galerie aanwezig om u te verwelkomen. De expositie ‘Genius Loci, Magisch Oord II’ is vervolgens nog te bewonderen t/m 15 september 2019, van donderdag t/m zondag tussen 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis. Mis deze ervaring niet!
Galerie in de Molen, Molenplein 10a, Wassenaar. www.kunstgroepwassenaar.nl

Foto: Afbeelding van werk van Brigitte Wawoe