maandag 24 februari 2020

K Kunst & cultuur

Komende week in Bibliotheek Wassenaar

Komende tijd zijn er weer verschillende activiteiten in Bibliotheek Wassenaar.

Vr 23 aug 14.30 uur – 17.00 uur Spelletjesmiddag voor ouderen
Za 24 aug 11.15 uur – 12.00 uur Voorlezen in Wassenaar
Di 27 aug 14.00 uur – 16.00 uur Digitaal spreekuur

Bibliotheek viert 150 jaar jubileum met Biebwalk & Cycle
De Bibliotheek is inmiddels uitgegroeid tot meer dan alleen een plek voor boeken. Het is een plek voor ontmoeten en inspiratie. En ook voor activiteiten die verder gaan dan alleen de bibliotheek. We gaan aan de wandel en fiets!

Op zondag 8 september organiseren we tussen beide vestigingen de Biebwalk & Cycle. Samen wandelen of fietsen met op de tussenstop een voetmassage van Tineke van der Meij.
Tussen 13.00 uur en 14.00 uur start je in Voorschoten en Wassenaar en verwachten we dat je tussen 15.00 uur en 16.00 uur weer op de startvestiging binnenwandelt. Hier staan wethouder Monique Lamers in Voorschoten met muzikale omlijsting van de Swingcopators en Inge Zweerts de Jong in Wassenaar op je te wachten om de felbegeerde Bieb-medaille om te hangen. Let op! Deze Bieb-medaille is een echt collectorsitem, dus zolang de voorraad strekt.

Let op! Jeugd tot 15 jaar kan alleen onder begeleiding van een volwassene deelnemen.

Omdat we graag een indicatie willen hebben hoeveel deelnemers we mogen verwachten, stellen we het op prijs dat je ons hier een e-mail over stuurt aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of het bij de balie doorgeeft.

Met steun van de Cirkelbus en Bijbus is het mogelijk om vervoerd te worden terug naar de vestiging waar gestart is. Dit geldt uiteraard alleen voor de deelnemers die slechter ter been zijn. Graag vermelden in de e-mail als je hier gebruik van wenst te maken.

Lezing ‘Niet te breken’ door Sander Aarts in Bibliotheek Wassenaar
Met de juiste mentaliteit kun je alles bereiken! Sanders Aarts, voormalig teamleider bij de Special Forces, vertelt je er alles over op donderdag 19 september in Bibliotheek Wassenaar. Sander is het levende bewijs dat je met de juiste mentaliteit alles kunt bereiken. In zijn boek ‘Niet te breken’ deelt hij de inzichten die hij heeft opgedaan onder de meest extreme omstandigheden. Zo kun je lezen over bizarre belevenissen die je normaal alleen in films ziet en krijg je tegelijkertijd waardevolle, toepasbare lessen voor het dagelijks leven. Of het nu gaat om handelen in stressvolle situaties of hoe je beter kunt reageren op angst, dit boek inspireert je om je prestaties te verbeteren op ieder gebied.

19 september 2019, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Wassenaar
Kosten: Leden €11,- / niet-leden €12,-
Kaarten aan de balie of via obvw.nl

Bibliotheek zoekt vrijwilligers uitleen
Onze vrijwilligers zijn onze steun en toeverlaat om de dienstverlening naar onze leden en bezoekers optimaal te houden. Om onze vaste krachten te ondersteunen zijn we op zoek naar vrijwilligers in de uitleen.
In Voorschoten voor de dinsdagmiddag in de even weken en vrijdagmiddag (kan ook op roulatiebasis met andere vrijwilligers).
En voor beide vestigingen zoeken we nog invalkrachten die het over kunnen nemen als onze andere vrijwilligers niet kunnen.
Heb je interesse? Neem dan even contact op met Nicole ten Thij (Teamleider Service & Marketing). Telefonisch in Voorschoten 071-5615678 of Wassenaar 070-5113397. Per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Basiscursus voor de computer
Dinsdag 24 september start er een nieuwe basiscursus voor de computer in Bibliotheek Wassenaar. Deze cursus is vooral bestemd voor diegenen die nog (geen) enkele ervaring hebben met een computer. De docenten van het Leercentrum Wassenaar nemen u aan de hand mee in de kennismaking met de computer. De cursus, bestaande uit drie lessen, vindt plaats op dinsdag 24 september, 1 en 8 oktober. Kosten voor leden € 12,- en € 17,- voor niet-leden. Computers zijn in de bibliotheek beschikbaar. Inclusief koffie/thee.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief