maandag 24 februari 2020

K Kunst & cultuur

Zonovergoten 5e Editie van Mini Opera in Tuin Baljuwhuis [VIDEO]

Op zondag 25 augustus is in de tuin van het Baljuwhuis al weer de vijfde editie van een mini opera ten tonele gebracht.
Dit keer had de stichting Mini Opera Wassenaar gekozen voor de opera "the old maid and the thief" van Gian Carlo Menotti.

De mini opera werd die middag twee keer opgevoerd voor een uitverkochte "tuin".
Naast de prachtige bloemenpracht in de tuin van Claas Conijn, die voor de vijfde maal zijn tuin ter beschikking stelde voor deze mini opera, werd de omgeving opgeluisterd door kunstwerken van de Wassenaarse beeldend kunstenaars Helene van 't Hoen, Maaike Schuitema, Anouk van Tetring, Eddy Greenwood en leerlingen van Ars et Studium onder leiding van Neeltje Bangert. Het streven van de stichting is om ook de jeugd nadrukkelijk bij culturele evenementen in Wassenaar te betrekken.
Het merendeel van de bezoekers zocht zijn of haar heil in de schaduw van de bomen, maar een enkeling trotseerde de hitte door in de volle zon te blijven zitten.

Zo ook burgemeester de Lange en wethouder Zweerts de Jong, die met hun echtgenoten aanwezig waren.

Voor de uitvoering van "the old maid and the thief" had pianist en artistiek leider Jeroen Sarphati weer een goede cast gevonden.
Het verhaal van deze mini opera handelde om Miss Todd (vertolkt door mezzo-sopraan Carina Vinke) en haar vriendin miss Pinkerton (vertolkt door sopraan Renate Arends) die als twee oude roddelende vrijsters door het leven gaan. Hun bestaan wordt opgeschrikt als er een bedelaar (vertolkt door Sven Weyens) aan de deur klopt. De dames dingen naar zijn gunsten, zelfs als ze hem ervan verdenken een dief te zijn. Tot verdriet van miss Todd vertrekt de bedelaar uiteindelijk met het dienstmeisje Laetitia (vertolkt door sopraan Judith Weusten) en neemt, gevolg gevend aan de onterechte verdenkingen van miss Todd, haar waardevolle spullen mee.

De cast werd na een staande ovatie van het publiek in de bloemen gezet .

Na afloop van het geheel was er tijd voor een drankje en daar was iedereen wel aan toe gezien de temperatuur.
Voorzitter Astrid Dekker van de Stichting mini opera Wassenaar en haar medewerkers kunnen terugkijken op een zeer geslaagde middag, die niet mogelijk was geweest zonder de steun van vele vrijwilligers en van de sponsoren, die financieel of in natura het project ondersteunen.

Dank daarom aan de gemeente Wassenaar, van Ommeren de Voogt stichting, Katwijkse Bouwmaatschappij, Stichting St.Nicolaas Gasthuis, de Wijnheren en Trébol producties, die het geheel vastlegde op beeld voor WSN tv.
Voorzitter Astrid Dekker lichtte al een klein tipje van de sluier op over de mini opera voor het volgende jaar en dat belooft wederom een prachtige voorstelling te gaan worden.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief