zondag 05 december 2021

S Sport

Duo Rooijakkers en Bos doen mee aan de Wassenaarse Zwemloop

Komende weekend is het zover: de 25ste editie van de Wassenaarse Zwemloop vindt dan plaats. Een mooi Wassenaars evenement in een al even mooie omgeving: de Wassenaarse Slag, waar in de zee 500 of 1000 meter wordt afgelegd, gevolgd door een enkele of dubbele loopafstand (resp. 5 of 10 km) vanaf het strand naar de Ganzenhoek. De afstanden worden niet alleen solo afgelegd, waarbij de deelnemers in een speciaal vak een snelle (of minder snelle) schoenen/kledingwissel plegen, het is ook mogelijk om de afstanden onder een duo te verdelen. Handig als 1 van de 2 onderdelen je ligt.

Dit jaar zijn de Wassenaarders Leonard Rooijakkers en Henk Bos als duo van de partij. Beiden sponsoren met hun onderneming niet alleen de Wassenaarse Zwemloop, maar doen ook mee op de lange afstand: Leonard als zwemmer en Henk als hardloper. De één is eigenaar van Autobedrijf Rooijakkers, de ander van de firma Bos Tuingereedschappen in Wassenaar. Hoe hebben beiden elkaar gevonden? Leonard: “We zijn behalve dat we bedrijfsmatig buren van elkaar zijn, ook goede vrienden. Bovendien zitten we samen in het bestuur van de Ondernemers Club Wassenaar ’99, dus we kennen elkaar erg goed. Het idee om mee te doen ontstond tijdens een bestuursvergadering. We zeiden: als we toch sponsoren, waarom dan niet meedoen met dit leuke WZK Tri-Team evenement?” Zijn de mannen goed getraind? Leonard: “zelf zwem en waterpolo ik al sinds dat ik 5 ben bij WZK, Henk loopt regelmatig hard. Maar echt getraind zijn we, zo kort na de vakantie nog niet. We zullen het moeten hebben van ons doorzettingsvermogen”!
Verwachten ze nog mee te dingen naar de prijs voor de beste Wassenaarders? “Dat zou zo maar kunnen, we gaan er voor!”

Ook meedoen? Je kunt als duo de strijd aangaan met de heren Rooijakkers en Bos, of als solo meedingen naar beste Wassenaarder bij de Wassenaarse Zwemloop! Aanmelden kan via www.wassenaarsezwemloop.nl of ter plekke.