zondag 28 februari 2021

S Sport

Veelbelovende eerste training Yakult Start to Run Wassenaar bij WZK Tri-Team

Na ontvangst met koffie geven de trainers van WZK Tri-Team uitgebreid uitleg over de juiste vetertechnieken van hardloopschoenen. Dit laatste is van belang om vervelende hardloopblessures te voorkomen. Gemotiveerd door het mooie weer gaan we snel naar buiten en start de training met een warming-up richting de Paauwlaan.

Na de warming-up volgen losmaak- en loopscholingsoefeningen om te werken aan een goede looptechniek. Bij de loopscholingsoefeningen staat tijdens de eerste training het accent ‘rompstrekking en stabiliteit’ centraal. Na deze twee belangrijke trainingsonderdelen wordt er gestart met de kern van de training op het Landgoed De Paauw.

De trainers wijzen de lopers erop dat het van belang is in eigen tempo te lopen en het niet erg is dat de groep uiteen valt. Naast trainers zijn er ook enthousiaste leden van WZK Tri-Team tijdens de training aanwezig om ervoor te zorgen dat geen van de lopers alleen komt te lopen. Deze geslaagde eerste training wordt afgesloten met een cooling-down en rekoefeningen.

De trainers van Start to Run Wassenaar maken van jou in zeven weken een hardloper! Met deze door de Atletiekunie ondersteunde hardloopcursus leer je van een professioneel Start to Run team op een verantwoorde manier hardlopen. De cursus duurt zes weken en in de zevende week ben je klaar voor de Start to Finish loop: ongeveer 25 minuten non-stop hardlopen.

Heb je onze eerste training gemist maar wil je aan Start to Run deelnemen, we hebben nog ruimte voor een aantal cursisten. Schrijf je in en kom zaterdag lekker met ons meetrainen, koffie en thee staan voor je klaar. En het leukste is: je doet het niet alleen! Samen met jouw groep zet je die moeilijke eerste stap.
Voor meer informatie: https://www.tri-team.nl/start-to-run/