dinsdag 26 oktober 2021

S Sport

Mooie resultaten voor WZK zwemmers

Wat een mooi zwemweekend voor WZK! Er waren 2 wedstrijden waar aan deelgenomen werd en er werden prachtige resultaten geboekt.

Allereerst was er een Niveauwedstrijd in Leiden. Ruim 30 zwemmers namen deel en voor een aantal was het een wedstrijd waar de persoonlijke records flink aangescherpt werden. David Hostiuc haalde maar liefst 25 seconden van zijn tijd af bij de 100m wisselslag en dat is extreem veel voor een zwemmer van zijn leeftijd (14 jaar). Julia Nieuwenhuis haalde 12 seconden van haar tijd op de 100m schoolslag af en Johan Schermers zette een dikke PR op de klok. Daarnaast waren er de nodige zwemmers die kleinere verbeteringen in hun tijd hadden. De coaches, Mirjam Franken en Lobke van Tongeren, waren zonder meer trots op hun pupillen. Mirjam: “Het is mooi om te zien hoeveel de zwemmers geleerd hebben. Niet alleen hebben de meeste zwemmers hun tijd verbeterd, maar ik zie ook hoe hun techniek verbeterd. We kunnen constateren dat onze zwemmers goed bezig zijn en alle trainingsarbeid zijn vruchten afwerpt!”

Een andere wedstrijd waar WZK aan deelnam was van een ander kaliber: de Nederlandse estafette kampioenschappen. WZK heeft samen met Albion, de vereniging uit Rotterdam, een ploeg ingeschreven die echt heel goed hebben gepresteerd en zich konden meten met de topclubs van Nederland. Het herenteam (waarin WZK zwemmer Maximillian Lopes Cardozo meedeed, werd 6e van Nederland. De meisjes t/m 14 jaar startten met WZK schoolslagspecialiste Ada Eker in de opstelling. Helaas werden zij op een van de afstanden gediskwalificeerd, maar wisten desondanks toch nog als 16e van Nederland te eindigen. Tot slot de jongens minioren 6 en later (basisschoolleeftijd), zij werden ook 6e van Nederland. In dit team waren glansrollen weggelegd voor WZK zwemmers Ted Kaarls, Oliver Kelly en Sebastian Lopes Cardozo. Al met al mooie resultaten voor de WZK zwemmers.