Blauw-Zwart deelt de punten met koploper Sporting Leiden

21 oktober 20193 minute read

De Lagerberg Verhuisgroep brigade zette de stijgende lijn voort die vorige week tegen Oudewater werd ingezet. Trainer Jos van der Helm zette zijn verdediging strak neer en de taken werden onder leiding van aanvoerder/laatste man Luc van Zelst prima uitgevoerd. Resultaat: een verdienstelijk gelijkspel (1-1) tegen koploper Sporting Leiden.

Sporting Leiden wist niet goed raad met de strakke verdedigende tactiek van Blauw-Zwart, speelde vaak in de breedte met als aanvallende aspiratie de lange bal naar voren in de hoop dat die goed zou vallen. Maar de Blauw-Zwart verdedigers reageerden adequaat, via de weg is weg mentaliteit maar ook door prima opbouw naar de voorste spitsen. Ook het Blauw-Zwart middenveld met als aanjagers Dunke Lagerberg, Kim Theil en Xander Vredenbregt verzorgde de opbouw zonder de verdedigende taken te vergeten. Maar ook de verdediging van Sporting Leiden, onder leiding van laatste man Jordy Heemskerk, stond haar mannetje. Waardoor er wel van goed voetbal sprake was aan beide zijden, maar de wedstrijd weinig zichtbare spanning opriep. Wat kleine kansjes aan beide kanten, waar aan het einde van de eerste helft Blauw-Zwart keeper Mike van Zonneveld zich onderscheidde door een ziedend schot van de Sporting Leiden spits vakkundig te keren.

Na de rust, zonder wissels, nam Blauw-Zwart meer het initiatief, ook vanwege het wind mee effect en zette Sporting Leiden meer en meer onder druk. Neem aan dat trainer Jos van der Helm de mannen van de Lagerberg Verhuisgroep heeft ingeprent dat verliezen geen optie is. Dat resulteerde in de 57e minuut via een prachtige pass via de linkerkant op Kim Theil die zijn tegenstander vakkundig uitkapte en de bal breed legde op de inkomende Xander Vredenbregt die 1-0 liet aantekenen. De vele supporters, op de tribune en langs het veld, gingen er echt voor zitten, er zit meer in! Blauw-Zwart voerde de druk meer op, vocht voor elke meter, hetgeen resulteerde in meer kansen. Xander wurmde zich langs een aantal tegenstanders, Dunke Lagerberg via kopballen gevaarlijk, schot van Tom van der Marel net naast via de keeper.
Bij een spaarzame aanval van Sporting Leiden viel dan toch de 1-1.

De laatste fase van de wedstrijd werd rommelig en wat harder. De scheidsrechter had een paar keer moeten optreden voor obstructies waar geen bal bij aanwezig was, waardoor een geheide penalty aan Blauw-Zwart werd onthouden. Dunke Hollander en invaller Bram den Hollander hadden de 2-1 op hun slof, maar slaagden net niet. Blauw-Zwart keeper Mike van Zonneveld hield Blauw-Zwart in de wedstrijd door een aantal magistrale reddingen tegen het einde van de wedstrijd.

Volgende week Lugdunum – Blauw-Zwart. Met dezelfde spelverbetenheid als vandaag moet er een overwinning inzitten, alsook in latere wedstrijden. We hebben goede hoop!