woensdag 08 april 2020

S Sport

Mix 2 team van de Wassenaarse Volleybal Vereniging maakt een valse start

De WVV mix 2, vorig seizoen kampioen in de C poule van de recreantencompetitie in de regio West, is dit seizoen gepromoveerd naar de B poule. En logisch daar kom je sterkere tegenstanders tegen. Afgelopen vrijdag was dat in Leiderdorp een team van Leython. Indien er, zoals in het WVV team, 3 nieuwe spelers zijn toegetreden is er tijd nodig om daar weer een hecht team van te smeden. Zo was het voor de benjamin van het team, Anna Bella Garamszegi, haar allereerste officiële competitiewedstrijd en voor Marcel ten Berge alsmede Jim Wang hun eerste wedstrijd die zij in een team van WVV speelden. Ga er maar aanstaan. Amper 7 weken geleden wist men nog niet van elkaars bestaan. Voldoende spelers en speelsters maar bij enkele helaas nauwelijks wedstrijdervaring.

In de eerste wedstrijd van het seizoen is het dus zoeken en zoeken hoe te spelen en dat tegen het ervaren en goed ingespeelde team van Leython. In set één, met Anna Bella in het veld, werd WVV als snel op een ferme achterstand gezet, 11-5 en 21-11. Set verlies bij 25-12. Set twee ging een stuk beter. Veel beter zelfs. WVV, waar de ervaring van Timmo v.d. Kleij van groot nut was, hield de stand tot 23-23 in evenwicht. Leython was helaas fortuinlijker dan WVV met als resultaat 25-23. En dan set 3. De stand is 6-5 het kan nog alle kanten op. Alleen plots lag, na het spelen van een lastige bal, WVV-ster Elly van Weerlee op de vloer met een pijnlijk gezicht. Au!! Uiteraard een wissel. WVV was even de weg kwijt. 13-6. Maar dan ‘alles voor Elly’. WVV vocht zich tot 23-23 terug. Helaas dan toch weer 25-23. In set 4 was bij WVV de koek op, 16-8. Hoe WVV ook streed de opgelopen achterstand van 8 punten bleef intact. Via 23-15 en 25-18 ging ook set 4 naar Leython.
Gelet echter op het vertoonde spel van WVV had het niet raar geweest als zij minimaal een set hadden gepakt.

In het ziekenhuis bleek er een breuk in de linker pols van Elly. We zullen haar dus een tijdje in het team moeten missen maar veel belangrijker ”beterschap Elly”.

Wil je ook eens volleyballen en je krachten meten in een team kom dan naar de Wassenaarse Volleybal Vereniging. Train geheel vrijblijvend vier keer achtereenvolgend mee. Bel voor info secretaris Jeanne Taal, tel. 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.

Foto:Marjanne van der Velde

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief