zaterdag 24 juli 2021

S Sport

Blauw-Zwart vrijwilliger van de week: Danny Kroon

Danny Kroon is de vrijwilliger van de week bij Blauw-Zwart!

 

Naam

Danny Kroon

Leeftijd
24 jaar

Verliefd/verloofd/getrouwd/kinderen?
Vrijgezel zonder kinderen

Sinds wanneer ben je aan R.K.S.V Blauw-Zwart verbonden?
Als 4-jarig jongetje begonnen bij de mini’s van Blauw-Zwart. Door de jaren heen veel meegemaakt op de club. Nog op andere velden in de regio rondgelopen, maar nergens voelt het zo vertrouwd als bij de Blauwen. Nu actief als selectiespeler van Blauw-Zwart, met hoogte- en dieptepunten. Mijn enige echte hoogtepunt als speler van de selectie is toch mijn kop-goal in Blauw-Zwart 1 uit bij Boshuizen, uit een heerlijke voorzet van Stuart Hooijmans. Gelukkig is niemand die vergeten ;).

Welke activiteiten voer je momenteel uit bij Blauw-Zwart ?
Ik ben op dit moment hoofdtrainer van de JO17-1.
Via de club heb ik een aantal jaar geleden mijn TC3 diploma gehaald en dat smaakt natuurlijk naar meer. Daarnaast doe ik nog wat dingetjes met als hoogtepunt elk jaar: Minikamp! Elk jaar kijk ik weer uit naar de ochtendgymnastiek met de kinderen.

Wie is je favoriete voetballer/-ster en waarom?
Frenkie de Jong! Het spelplezier bij die jongen is zo’n genot om naar te kijken. Een complete middenvelder waar je als echte 10 niet graag tegenover staat. Zijn techniek en inzicht is magistraal. Ondanks dat ik fan ben van Real Madrid hoop ik toch dat hij alles wint dit seizoen wat hij maar kan winnen, met als mooie afsluiter Europees kampioen!

Welk team kan op jouw onvoorwaardelijke steun rekenen en waarom?
Natuurlijk de JO17-1. De doelstelling is dit jaar om de platte kar van boerderij Den Hollander te halen en een groot kampioensfeest te vieren. Daarnaast volg ik alle jeugdteams natuurlijk op de voet. En ADO. Als klein jongentje meegenomen door mijn vader naar het Zuiderpark en dan wil je niks anders meer. Helaas gaat het niet best, maar we blijven erachter staan. Week in week uit.

Wat zijn je verwachtingen voor dit seizoen van ons vlaggenschip?
We zitten in een neerwaartse spiraal, maar ik heb er vertrouwen in dat de punten gaan komen. Wij blijven ook volgend seizoen derdeklasser!

Wie is je favoriete speler bij Blauw-Zwart en waarom?
Een echte favoriet heb ik niet. Wel ben ik blij om regelmatig op het veld te staan met alle selectiespelers. Als ik 1 iemand moet noemen: Jordy Lubbe! Helaas sinds de testimonial van Adrian Koziel zwaar geblesseerd. Deze jongen is een stille leider in het veld, en vooral in de kantine. Een keiharde verdediger die nog weleens een vrije trap in de bovenhoek jaagt. Ik kijk uit naar zijn rentree.

Wat wordt de uitslag van Blauw-Zwart- VVSB op zaterdag 23 november?
We moeten snel punten pakken. In de afgelopen 3 wedstrijden 12 goals tegen. Laten we, ook voor het zelfvertrouwen van keeper Mike van Zonneveld, maar een keer met de 0 eindigen. En dan pakken we maar een puntje. Mochten we nog een corner krijgen in de 96ste minuut mag Dunke Lagerberg hem maken. Wel met een omhaal, krijgt die nog een krat bier van mij ook!

Wat wil je nog kwijt?
Ik zou iedere ouder adviseren om een keer op zaterdagochtend te komen kijken bij de jeugdteams. Er loopt ontzettend veel talent op de club. Ook ben ik blij dat het meisjesvoetbal zo verschrikkelijk groeit. Afgelopen Minikamp grote meisjes talenten gezien die de stap naar ADO kunnen maken!

En… wie moet zeker een keer in deze rubriek aan het woord komen?
Richard Lankheet en Barbara van Leeuwen. Elke zaterdag vanuit Amersfoort door weer en wind naar de club reizen om alle jeugdspelers te voorzien van limonade. Ik zie graag een dubbelinterview met deze kanjers!