maandag 06 december 2021

N Nieuws

Praktisch Duurzaam: minder Shoppen, meer Swappen

De Groene Meent heeft in Wassenaar een snaar geraakt door het organiseren van RecycleSint. Een aantal deelnemers vertelde afgelopen zaterdag wel klaar te zijn met het eeuwige consumeren en wil graag minder spullen in huis. In twee uur tijd is veel speelgoed van eigenaar gewisseld- en waren er veel blije gezichten. RecycleSint sluit daarbij aan bij GlobalGoal/Duurzaam Doel 12: Verantwoorde Consumptie en Productie.

Nog voor het aanvangstijdstip kwam de eerste personen al binnen om spullen te brengen. Ook na het moment waarop de aanwezige kinderen eerst de binnengebrachte spullen mochten bekijken - en daarna iedereen vrij toegang had om uit te zoeken wat er weer mee naar huis kon, bleven mensen met speelgoed komen. Voor het team van Groene Meent was het een aantal uren hard -en met veel plezier- werken. Het overgebleven speelgoed is naar de kringloopwinkel gebracht. Groene Meent zegt dank aan alle hulpsinten!

Dit was niet alleen een ruilmarkt. Het team had gezorgd voor koffie, thee en limonade en zelfgebakken kruidkoek, cake en pepernoten. Dit alles vegan om alle bezoekers te laten proeven dat wat gezond is voor aarde, mens en dier ook lekker kan zijn.

De Groene Meent wil de Duurzame Doelen omzetten in slimme, leuke en handige activiteiten binnen Wassenaar. Deze eerste activiteit, binnen twee weken opgezet door Shirley Döderlein De Win en Merve Lüderitz, en uitgewerkt door het hele team, smaakt naar meer. Daarom zal er op zondag 15 december een Recycle Santa worden gehouden, volgens hetzelfde concept en op dezelfde locatie- in Shalom, het karakteristieke pandje van de YMCA. Meer informatie volgt.

De MEENT - een gemeenschappelijke weide waar alle inwoners van een dorp vroeger gebruik van konden maken. In het Engels heten dit soort weides ‘The Commons’. Het zijn bronnen die toegankelijk zijn voor alle leden van een groep of samenleving. De dorpspomp van Wassenaar was vroeger ook zo een gemeenschappelijk goed. Gezamenlijk belang gaat bij gebruik ervan voor individueel belang: samen maak je afspraken hoeveel elk persoon krijgt zodat er voldoende is voor iedereen. Zo valt de pomp niet droog. Wil je met dit team meedenken en meedoen? Maak dan kennis met de Groene Meent - op Facebook, of bel 06 16989612.