Fotocredit: Marjanne van der Velde

Mix 1 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging blijft in de race

27 januari 20203 minute read

Dat wil zeggen in de race om het kampioenschap. Zij speelde tegen het lager geplaatste Leython DC Mix 3. Dat gaf een stuk meer tegenstand dan verwacht. Mede omdat het WVV team een aantal spelers miste.

Zo begon WVV in set één met vier dames en twee heren en in het volleybal kan dat toch een verschil maken. Niet alleen in aanvalskracht maar vooral ook in lengte aan het net. Aanvankelijk leek het via een voorsprong van 16-11 voor de WVV mixers prima te verlopen. Door “slimmer” te spelen, vooral door het plaatsen van de 1e en 2e bal direct over het net, trok Leython de stand bij 18-18 echter weer gelijk. Op die slimheid bleef WVV regelmatig het antwoord schuldig. In de gebruikelijke zenuwachtige eindstrijd kwam WVV nog tot 22-22, maar Leython had het eindschot, 23-25.

Set twee verliep vrijwel identiek aan de eerste set. Ook nu kwam WVV met 14-11 op een voorsprong, maar wonderwel kwam ook dezelfde tussenstand als in de eerste set, 18-18, op het scorebord. WVV leek bij 19-21 wederom de set te gaan verliezen maar een aantal mooie services van o.a. Ruud Meershoek bracht de setwinst met 25-22 toch bij WVV.

In set drie werd door het WVV team de lege hoeken nu beter verdedigd en ook op de plotselinge 2e bal werd beter gereageerd. WVV wist daardoor met 20-13 een leuke voorsprong op te bouwen, mede door Irene Lorjé die een paar keer met een puike service goed door kwam. WVV behield in de slotfase zijn voorsprong. Via een bekeken bal van Rik Vos werd met 25-18 de setwinst binnengehaald. Dat betekende een 2-1 voorsprong voor WVV.

In set vier was Leython er zichtbaar op uit om er alsnog een gelijkspel uit te slepen. WVV werkte daar echter in het geheel niet aan mee. Ondanks dat de WVV mixers door o.a. uit geslagen ballen de nodige foutjes maakten bereikten zij via 11-8 een 19-12 voorsprong. Leython kwam er vervolgens nauwelijks meer aan te pas en via een sterke eindfase sloeg WVV toe: 25-16 setwinst en een verdiende 3-1 overwinning. WVV bleef hierdoor mede koploper.

Kom ook volleyballen bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging in sporthal de Schulpwei, Dr Mansveltkade 1 in een heel sportieve en sociale sfeer. De training is op de woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur. De eerste vier achtereenvolgende trainingen mag je geheel vrijblijvend meedoen. Bel voor nadere info secretaris Jeanne Taal, tel. 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl. Tot ziens.