Ga naar hoofdinhoud
De Wassenaarseweg/N441

Veroordeling veroorzaker dodelijk ongeval met Wassenaars slachtoffer

28 maart 20202 minute read

Op 29 november 2017 vond een ongeval met dodelijke afloop plaats op de Wassenaarseweg in Katwijk. De 62-jarige Wassenaarse Els K. had rond 7.00 uur zojuist haar dochter weggebracht naar haar werk, toen zij op de terugweg op de Wassenaarseweg in Katwijk ter hoogte van de theaterhangar van de Soldaat van Oranje, frontaal werd aangereden door de 29-jarige Sam M.

M. was door onbekende oorzaak op de linker weghelft terecht gekomen en reed frontaal op het slachtoffer in. In de rechtszitting van 13 maart onderwierpen de rechters M. aan een indringend verhoor, omdat de verklaringen van de verdachte niet consistent waren. Zo verklaarde M. een black out te hebben gehad. Daar was echter geen enkel medisch bewijs voor.

Uit het politieonderzoek bleek, dat er geen sprake was van drugs of alcohol gebruik. Wel was de telefoon van de verdachte kort voor en na het ongeval gebruikt.
Het slachtoffer Els K is ter plekke gereanimeerd en een trauma-helikopter was ter plaatse. In het ziekenhuis is zij later die avond alsnog aan haar verwondingen overleden zonder nog bij bewustzijn te zijn geweest.

In een emotionele reactie verklaarde de 25-jarige dochter van Els K., dat M haar haar moeder had afgenomen en daarmee haar toekomst dramatisch had veranderd. Zij riep de beschuldigde op de waarheid over de toedracht te vertellen.

De officier van Justitie eiste een taakstraf van 200 uur, die mits deze niet wordt uitgevoerd zal worden omgezet in 100 dagen hechtenis. Bovendien eiste hij een rijontzegging van 12 maanden.

Op 27 maart 2020 heeft de rechtbank uitspraak gedaan en is de eis van de officier ingewilligd.

Tags

N441UitspraakVerkeersongelukVeroordelingWassenaarseweg
Gerelateerde artikelen
Back To Top