Skip to content

Wees alert op kettingdieven

1 juli 20202 minute read

De afgelopen twee maanden zijn in de regio Leiden en in de Bollenstreek in totaal zes (oudere) dames beroofd van hun gouden ketting. Dat melden diverse media aldaar.  Omdat de impact op de slachtoffers zeer groot is, wil de politie mensen alert maken op deze extreem laffe vorm van beroving. 

De politie Hollands Midden startte daarom onlangs een rechercheonderzoek en vraagt de politie aandacht in de media voor deze berovingen. Op basis van de verklaringen van de slachtoffers lijkt er sprake te zijn van verschillende daders. Ook zijn er geen aanwijzingen voor een georganiseerd verband.

De werkwijze van de daders is ronduit laf. Ze trekken de ketting van achteren met kracht van de hals van het vaak oudere slachtoffer. Het is lastig om een advies te geven om een beroving te voorkomen. Een woordvoerder van de politie licht toe: ‘We kunnen kwalijk adviseren om niet meer naar buiten te gaan of helemaal geen sieraden meer te dragen. Maar we vinden het wel nodig om mensen alert te maken op deze vorm van berovingen.’ 

Het opsporingsprogramma van Omroep West besteedde gisteravond aandacht aan één van deze kettingberovingen. In deze aflevering werd tevens aandacht besteed aan een diefstal uit een parfumeriewinkel in de Langstraat in Wassenaar. 

 

 

Tags

KettingdievenPolitieRegio
Gerelateerde artikelen
Back To Top