Ga naar hoofdinhoud

Blauw-Zwart JO12-2 trein dendert door!

9 oktober 20202 minute read

Zaterdag 3 oktober stond Foreholte op het menu van Blauw-Zwart JO12-2. Niet zomaar een tegenstander, want dit is de onbetwiste koploper. Je zag dan ook de spanning bij het meegereisde publiek, euhm rij-ouders.  Tim ontbrak. De bijna niet te passeren verdediger was geveld door griep.

Het fluitsignaal klonk en zoals de mannen het veld in waren gestuurd, zo begonnen ze ook de wedstrijd, fel en goed overspelend. De eerste 10 minuten waren een genot om naar te kijken en via diverse ‘driehoekjes’ werd al snel Thijs de superaanvaller gevonden: 0-1. Tegenstander Foreholte was dit niet gewend, en nam het initiatief over Maar de verdediging met Jimme, Jesse en David hield voorlopig stand.

Maar de druk werd te groot en ons middenveld werd iets overlopen met een tegendoelpoelpunt als gevold: 1-1. Nog voordat het rustsignaal klonk kwamen de Blauwen weer op voorsprong. Via Jimme werd een aanval van achter uiy opgezet. Met de schakels Joep, Sam, Dylan, Thijmen en als eindstation Thijs werd de tegenstander met tikkie-taka voetbal weggespeeld, 1 keer aanraken en Thijs tikte de 1-2 binnen. Helaas wist ook nu weer Foreholte zich snel te herpakken en scoorde binnen een kort tijdsbestek 2-2.

Tijdens de pauze werden de mannen weer even op scherp gezet. Strategie en nieuwe aanvalslijnen werden gedeeld.
De tweede helft begon anders dan de eerste helft. Daar waar Blauw-Zwart het initiatief nam in de eerste helft was het nu de beurt aan Foreholte. Blauw-Zwart werd finaal overlopen. Snel stond het 4-2 in het voordeel van de thuisploeg. En wat gebeurt er dan met een team dat hard aan de weg aan het timmeren is voor een prijs? Blijven geloven in eigen kunnen en het voetbal werd weer snel opgepakt. Een compliment aan alle jongens. Via weer een mooie aanval opgezet over de linkerflank werd Dylan gevonden. Aannemen en cool afronden: 3-4. Blauw-Zwart rook bloed.

Met op de klok nog een paar minuutjes te gaan werden de mouwen nog eens opgestroopt. Het spel golfde nu op en neer (zit u al op het puntje van de stoel?) en waar iedereen in geloofde gebeurde ook. Via een klutsbal kwam de bal in de voeten van Thijmen en die scoorde met een balletje leep in de linker benedenhoek. De vreugde bij het team en de meegereisde supporters was ongekend. 4-4 tegen de koploper. Een uitslag waar uiteindelijk iedereen zich in kon vinden.

Tags

Blauw-ZwartJeugdJO12-2VoetbalWassenaarwedstrijdverslag
Gerelateerde artikelen
Back To Top