Fotocredit: Marjanne van der Velde

Goede start Herenteam Wassenaarse Volleybal Vereniging

9 oktober 20202 minute read

Op vrijdag 2 oktober 2020 startte voor de Wassenaarse Volleybal Vereniging de competitie in het seizoen 2020-2021. Het WVV Herenteam mocht de kop er af spelen en wel tegen Timios 1 uit Waddinxveen.

En dat ging ze goed af. De eerste set begon met een minutenlange rally. Timios trok aan het langste eind en liep meteen uit naar 1-6. WVV trok de stand echter weer recht en er ontstond een gelijkopgaande strijd. Tot aan 18-18. Daarna liepen de WVV Heren weg en scoorden 25-19.

De tweede set gaf hetzelfde beeld. Bij 20-20 brak Timios en was de 2-0 een feit: 25-20. WVV vertoonde beter teamspel ondanks problemen met de opstelling.
In set 3 bleek dat verschil nog meer. Hoewel Timios probeerde goed tegenspel te geven was in deze set het klasseverschil nog duidelijker. Moeiteloos drukte WVV door met prachtige aanvallen. Mathieu Prins en Kilian van der Kleij leefden zich uit. Verder was de verdediging van Eric Gijsbers ijzersterk. Via 19-12 werd deze set met 25-13 binnengehaald.

Set 4 was een kopie van set 3. Nog makkelijker werden de WVV punten veroverd. Met Ruud Meershoek als waardige invaller. Na 25-14 was ook deze set binnen en de overwinning met 4-0 een feit. Zoals gezegd een goed begin in deze nieuwe competitie.
Nu het herenteam in poule A van Haaglanden speelt is het allemaal wat relaxter. Het fanatieke van de toppoule is er af. Maar er wordt nog steeds door de WVV heren volleybal op niveau gespeeld.

Programma maand oktober: maandag 05/10: Merenwijk 1 – WVV Mix 1, maandag 12/10 Volcano Heren 1 – WVV Heren 1, vrijdag 16/10 WVV Mix 2 – Gemini K. 2 en vrijdag 30/10 Leython 3 – WVV Mix 1.

Volleyballen in Wassenaar doe je bij De Wassenaarse Volleybal Vereniging. Kom er ook bij en geniet van deze sport. De training is op de woensdagavond van 20.15 tot 21.45 uur in sporthal De Schulpwei, Dr Mansveltkade 1. De eerste vier opeenvolgende trainingen zijn geheel gratis. Info is te verkrijgen bij secretaris Jeanne Taal, tel. 06 24 84 82 58 en op www.wvv-wassenaar.nl, Facebook en Instagram (WVVWassenaar).

#Volleyballen doe je bij de Wassenaarse Volleybal Vereniging.