Ga naar hoofdinhoud

GroenLinks: Iedereen kan energie besparen

11 november 20202 minute read

In september hebben huiseigenaren een brief van de gemeente ontvangen met bijgesloten een waardebon van 70,- euro. Dit “cadeautje” van de gemeente is naar aanleiding van de specifieke uitkering Regeling Reductie Energieverbruik, oftewel de RRE regeling en wil woningbezitters stimuleren om maatregelen te treffen om energie te besparen. Meer info is te lezen op de website https://winstuitjewoning.nl/

Daarnaast is er ook een bewonersinitiatief van Buurkracht actief in Wassenaar. In vier buurten zijn door bewoners zelf buurtteams ingezet om in hun eigen buurt te inventariseren welke wensen buurtgenoten hebben en welke maatregelen men zou willen nemen voor een meer duurzame manier van energieverbruik. Uit deze enquête kwam naar voren dat veel bewoners willen beginnen met het plaatsen van zonnepanelen. Vervolgens zijn de vier buurtteams overgegaan tot een collectief inkoop van zonnepanelen. Dit is een groot succes gezien het feit dat er op meer dan 30 daken zonnepanelen zijn geplaatst en dat er 175 aanvragen voor offertes lopen.

Een ander mooi initiatief in Wassenaar zijn de EnergyParty’s die kostenloos worden aangeboden door de gemeente. Een EnergyParty is een online bijeenkomst met maximaal acht personen waarbij gekeken wordt naar ieders energieverbruik en bespaarmogelijkheden. Dit is een manier om bewust te worden van jouw eigen verbruik en ontdekken welke maatregelen je kan nemen om het verbruik flink te verminderen. Uiteindelijk is de groenste energie de energie die je niet gebruikt. Er staan nu twee digitale EnergyParty’s gepland op 23 november en 7 december en inschrijven kan via de website https://www.buurkracht.nl/aanmelden-energyparty-shirley/

Voor meer informatie: https://wassenaar.groenlinks.nl/agenda

Doe je ook mee?

Tags

GemeenteraadGroenLinksIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top