Ga naar hoofdinhoud

HartvoorWassenaar: Beste wensen met een warm hart

24 december 20202 minute read

Iemand vroeg: kun jij je afgelopen januari nog herinneren? Daar moest diep over nagedacht worden, maar eigenlijk luidde het antwoord: nee. Alle gebeurtenissen van daarna hebben de herinneringen aan een “normaal” leven weggedrukt.

Het knuffelen van je kinderen, het omarmen van je moeder of vader, met vrienden samenzijn. Uit gaan, vakanties en reizen maken, naar vrienden en familie die verder weg wonen. Ineens is dat niet meer “normaal”. Als je naar films kijkt, is alles wel “normaal”: geen mondkapjes, mensen die elkaar omhelzen, handen worden geschud. Je hebt haast de neiging om er iets van te zeggen.

Maar mensen, vooral ouderen, maken zich zorgen over hun gezondheid, raken geïsoleerd en zijn onzeker over hun baan. Onze wereld wordt kleiner, en tegelijkertijd neemt de afstand tussen mensen toe. En onzekerheid over de toekomst knaagt.

In Wassenaar weten we onze Wassenaarse samenleving behoorlijk draaiende te houden. Eens te meer waardeer je de grote groene ruimte die we met elkaar hebben, en de mogelijkheden om naar buiten te gaan.  Winkels zijn open, de gezondheidszorg werkt goed. Scholen blijven jongeren opleiden.  We worden geraakt, maar we blijven een sterke samenleving.

En zo gaan we naar Kerstmis toe. Weet U wat dit jaar het mooiste kerstgeschenk zal zijn: 2021. Want dan kan de wereld weer groter worden, en neemt de afstand tussen mensen weer af. Dan kunnen we dit jaar achter ons laten. Dan weten we dat we geen gezondheidsbedreiging meer hebben. Dan zijn we weer vrij.

Het kost enorm veel discipline en moeite om te doen wat gedaan moet worden: elkaar niet besmetten. Hoe beter we dat doen, hoe minder schade, risico en gevolgen. En hoe sneller de toekomst weer begint.

Zorg goed voor uzelf. Blijf gezond.  Goede kerstdagen en een waanzinnig 2021!

HartvoorWassenaar, namens het hele team, Henri Hendrickx
Voor een solide en goed dorp

Tags

GemeenteraadHartvoorWassenaarIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top