woensdag 12 mei 2021

P Politiek

HartvoorWassenaar: Overlast en wanhoop

In Wassenaar wonen bijna 27.000 mensen. Als lokale partij willen we dat de Wassenaarders gelukkig en fijn kunnen leven in een mooi Wassenaar.

Communicatie

Maar al langere tijd merken we dat de communicatie tussen het bestuur en de Wassenaarders slecht is. Wanneer je het bestuur of gemeente een bericht stuurt (vraag/opmerking/klacht), dan krijg je wel te horen dat het ontvangen is. Maar in negen van de tien gevallen hoor je verder niets meer. Of het duurt ellenlang.
We hebben aardig wat voorbeelden. Van een telefoonmast op de Rust en Vreugdlaan, nieuwbouw in het Polanenpark of burenoverlast bij Bellesteijn. Wassenaarders ondernemen pogingen om met de wethouders te communiceren. Maar dat lukt niet. Heel veel zaken blijven gewoonweg liggen. En Wassenaarders raken daarmee hun vertrouwen in hun bestuur kwijt.

Overlast
Vele Wassenaarders zijn in staat om hun eigen ding te doen. En wanneer de gemeente op tijd het afval ophaalt en de straten schoonhoudt, dan is het voor de meesten al voldoende. Maar de gemeente heeft ook de verantwoordelijkheid om het voor iedere Wassenaarder leefbaar en veilig te houden. De afgelopen maanden zijn we betrokken geraakt bij een situatie in Wassenaar die ons echt heeft geschokt.

Een asociale bewoner heeft het leven van de medebewoners van een appartementencomplex zo zuur gemaakt, dat een van de bewoners al 3 jaar niet meer in zijn huis durft te wonen. Hij voelt zich echt bedreigd. Een oudere bewoner wordt vaak 's nachts uit bed wordt gebeld om met de rollator struikelend naar de voordeur te gaan.
Keiharde muziek tot diep in de nacht. Hondenpoep wordt in de brievenbussen gedaan. Afval wordt van het balkon in de tuin beneden gegooid. Intimiderend en bedreigend gedrag naar de buren.

Ons bestuur
In uiterste wanhoop hebben ze een advocaat ingeschakeld die tot drie keer toe Burgemeester en Wethouders aanschrijft. De bewoners hebben geen (nul) reactie gekregen. Noch van de burgemeester, noch van de wethouders. Hier kun je echt spreken van ernstig falend bestuur.
We hebben inmiddels 3 raadsvergaderingen de aandacht op deze situatie gevestigd.
Hopelijk komt er nu beweging van de kant van de gemeente. We hebben het vertrouwen dat onze nieuwe burgemeester de juiste maatregelen neemt.

HartvoorWassenaar
De volgende raadsvergadering zullen wij vragen om een onderzoek hoe dit zo heeft kunnen bestaan. En welke cultuurverandering bij de wethouders moet plaatsvinden om goede communicatie met de bewoners te garanderen.

HartvoorWassenaar, Henri Hendrickx
Solide, voor een mooi dorp