Fotocredit: Marjanne van der Velde

Volle winst voor Mix 2 van de Wassenaarse Volleybal Vereniging

2 februari 20202 minute read

Het mix 2 team van WVV, aanzienlijk gehavend door de afwezigheid van 5 teamleden, slaagde er vorige week in om, met een opstelling waarin de nodige vraagtekens, een prima overwinning te boeken tegen Setumup mix 1 in Leimuiden. Het WVV team met gelegenheids-aanvoerder Jeanne Taal won ondanks al die vraagtekens overtuigend met 0-4.

Zowel Setumup als WVV strijden momenteel om plek 3 op de ranglijst. Beide teams legden daarom veel strijd op het speelveld. Trainer Wil Westgeest had de woensdag ervoor met het gehavende team nog een fanatieke teamtraining afgewerkt en dat scheelde. Met Hans v.d. Kleij als gelegenheids-set upper, Irene Lorjé in de aanval en Jim Wang samen met Jan Rijskamp in de verdediging was het in het begin even zoeken. Echter bij een 7-10 voorsprong voor WVV was de onwennigheid al redelijk verdwenen. WVV wist langzaam maar zeker verder uit te lopen en met 18-25 was set één onverwacht snel binnen. In set twee waren enkele slimme ballen van Setumup er de oorzaak van dat de stand tot 10-10 gelijk bleef. Nadat WVV zich op die slimme ballen had ingesteld draaide de score in hun voordeel om. Time out bij 16-21. WVV bleef accuraat spelen en trok de set vervolgens met 19-25 naar zich toe.

Set 3 leert de ervaring is dan vaak cruciaal. Het op achterstand staande team gooit er een schepje bovenop en het team op voorsprong denkt ‘we zijn er al’. Ook nu leek dit waarheid te worden. Setumup nam onvoorzien met 10-7 een lichte voorsprong. WVV wist echter met hard werken bijtijds het tij te keren en bij 14-14 was de stand weer gelijk. Vervolgens ging ook de aanval van o.a. WVV-er Timmo weer lopen en was het toch weer WVV die Setumup bij de tussenstand van 19-21 tot een time out ‘dwong’. De time out bracht nauwelijks verandering want de setwinst met 22-25 was voor WVV. In set 4 was bij Setumup niet veel daadkracht meer te bespeuren. De WVV-ers scoorden er lustig oplos. Via 3-11 stond al snel 13-23 op het scorebord. Met een magistrale smash wist Gliselle D- v.d. Kleij de 2 koppen grotere Setumup verdediger te verschalken en zo het laatste punt te scoren….bravo en 13-25. Voor WVV betekent dit dat plek 3 stevig in handen is. Een voor een onlangs gepromoveerd team ijzersterke prestatie.

Ook volleyballen? Bel voor informatie onze secretaris Jeanne Taal, telefoon 06-24848258 of kijk op www.wvv-wassenaar.nl.