zaterdag 31 juli 2021

N Nieuws

Impact storm 'Ciara' overzichtelijk

Storm 'Ciara' heeft niet tot overmatig veel overlast gezorgd in Wassenaar. Ze bood in ieder geval vermaak voor wandelaars op strand. 

De brandweer kreeg enkele meldingen te verwerken maar verder was er geen sprake van noemenswaardige incidenten binnen de gemeentegrenzen als gevolg van 'Ciara'. Of dat zo blijft, is de vraag. Ook maandag stond er nog veel wind en gisteravond was er sprake van zware windstoten langs de kust. Voor komend weekend staat de storm 'Dennis' op het programma. De verwachting is dat 'Dennis' minder krachtig zal zijn dan 'Ciara'. Langs de westkust en de Wadden wordt vooralsnog windkracht 9 voorspeld met windstoten tot zo'n 100-120 km per uur. 

Ziet u in de openbare ruimte afgesproken takken, omgewaaide bomen of andere stormschade? Maak dan een melding openbare ruimte via de website van de gemeente Wassenaar. De meldingen die bij de gemeente binnenkomen worden afgehandeld op volgorde van prioriteit.

Ook de politie Wassenaar verwacht bij hevige windstoten (storm) de meldkamer honderden telefoontjes van inwoners die overlast of schade hebben. Situaties die levensbedreigend zijn krijgen voorrang op andere hulpverzoeken. Medewerkers van de meldkamer die telefoontjes aannemen maken een snelle inschatting van het risico en kunnen daardoor niet iedereen volledig en uitgebreid te woord staan.

Bij acuut gevaar of spoed bel je het alarmnummer 112.

Is het niet acuut, neem dan contact op met 0900-8844.