zondag 28 november 2021

E Events

Expositie ‘Vorm in uitvoering’

Kunstgroep Wassenaar nodigt u uit voor de tentoonstelling ‘Vorm in uitvoering’. Twee bijzondere kunstenaars exposeren van 22 februari tot en met 22 maart 2020 in Galerie in de Molen: Egbert van der Does, schilderijen en houten beelden en Josée Bastiaenen, beeldhouwen in glas.

Josée Bastiaenen werkt met helder of gekleurd kristalglas. Zij begint met een ruw blok kristal, zet zaag en beitel erin en via een proces van hakken, slijpen, schuren en polijsten ‘proeft’ zij welke vorm in het materiaal besloten ligt, de etherische kant ervan. Het is een zeldzame techniek die zij gebruikt. Het is zoeken naar de ziel van het materiaal en deze zodanig in vloeiende vormen over te brengen dat er composities van ‘visuele poëzie’ ontstaan. Ze laat zich daarbij leiden door een samenspel van lijn en licht. Haar sculpturen hebben een magische, kosmische en ook wel futuristische uitstraling, het is belevingskunst…

Egbert van der Does begon met schilderen in de 70er jaren na het zien van documentaire over Paul Gauguin. Zijn inspiratiebronnen zijn dan ook de grote schilders, en mensen die iets belangwekkends neerzetten. Na een muziekopleiding aan het Koninklijke Conservatorium klassiek gitaar, koos hij toch voor de schilderkunst als rode draad in zijn leven. Even switcht hij en gaat in 1999 een opleiding volgen voor het ontwerpen en maken van schoenen. Daar is hij succesvol in, zijn schoenontwerpen prijken in diverse musea en krijgen veel aandacht onder andere in Taiwan, Rusland en New-York. Maar toch kruipt het bloed waar het niet gaan kan, in 2010 pakt hij het schilderen weer op. Egbert werkt met olieverf op papier of linnen, fantasierijke schilderijen. Op de expositie zijn ook houten beelden van hem te bewonderen.

De opening van de expositie is op zaterdag 22 februari 2020 om 16.00 uur in Galerie in de Molen, Molenplein 10a, Wassenaar
Voor meer info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Zie ook: www.kunstgroepwassenaar.nl

Openingstijden: donderdag t/m zondag van 14.00 t0t 17.00 uur