donderdag 21 oktober 2021

N Nieuws

Overzicht hulpinitiatieven in Wassenaar

De coronacrisis heeft grote economische en maatschappelijke gevolgen. Verschillende instellingen in Wassenaar proberen inwoners zoveel mogelijk bij te staan in deze moeilijke tijd. Hieronder vindt u meer informatie over de initiatieven in Wassenaar.

WassenaarDoet
Op www.wassenaardoet.nl vindt u een overzicht met hulpaanbod en hulpvragen. Bijvoorbeeld als u hulp nodig heeft voor uw boodschappen op het ophalen van uw medicijnen. Maar ook als u wilt aanbieden om iemand te helpen die op dit moment de deur niet uit kan. Op deze website vindt u een overzicht, kunt u een hulpvraag plaatsen maar ook uw hulp aanbieden.

Rode Kruis
De Rode Kruis Hulplijn biedt u een luisterend oor, advies of extra hulp bijvoorbeeld omdat u in quarantaine of thuisisolatie zit. Meer informatie is te vinden op de website van deRode Kruis Hulplijn.

Ready2Help is een netwerk van burgerhulpverleners van het Rode Kruis. In heel Nederland komen zij in actie om de meeste kwetsbare mensen te informeren hoe zij zich kunnen beschermen tegen het coronavirus. Wilt u ook helpen? Meer informatie is te vinden op de website van Ready2help.

#Coronahulp
Op Twitter bieden veel mensen hulp aan voor mensen in de buurt. Dit doen zij onder de hashtag #coronahulp.