woensdag 21 april 2021

N Nieuws

Aantal besmettingen in Wassenaar opnieuw toegenomen

Het aantal besmettingen in Wassenaar is opnieuw toegenomen. Dat blijkt uit de cijfers van het RIVM. Het landelijke beeld geeft reden tot grote zorgen. Sinds gistermiddag is sprake van 30 (!) nieuwe doden als gevolg van het Coronavirus, zijn er 637 nieuwe besmettingen en ligt het totale aantal besmettingen in Nederland op 3631 besmettingen. 

Sinds afgelopen woensdag telde de gemeente Wassenaar officieel vier besmettingen. Vandaag blijkt uit de cijfers van het RIVM dat dit aantal is gestegen naar (omgerekend) vijf besmettingen. Het werkelijk aantal besmettingen ligt in Wassenaar zeer waarschijnlijk veel hoger. 

Wat is het beeld in de regio? De gemeente Voorschoten telt sinds gisteren twee besmettingen. In Den Haag zijn sinds vandaag 44 officiële besmettingen geregistreerd. De gemeente Katwijk telt net als Wassenaar vijf besmettingen terwijl de gemeente Leidschendam-Voorburg negen besmettingen telt. De gemeente Leiden, een stad met ruim 121.000 inwoners, telt 16 officiële besmettingen. 

De GGD Haaglanden meldt dat binnen het verzorgingsgebied van de GGD één persoon is overleden. In totaal is sinds vandaag sprake van 114 besmettingen binnen het verzorgingsgebied van GGD Haaglanden. Inmiddels heeft ook de Commissaris van de Koning, Jaap Smit, gewezen op het grote belang van afstand houden tot elkaar. Op Twitter zegt hij in een tweet: "Het is onvoorstelbaar dat kennelijk nog niet overal is doorgedrongen dat het echt noodzakelijk is om de richtlijnen wat betreft afsfand, beperking van ontmoetingen etc. te volgen. Denk niet alleen aan jezelf, maar ook aan de mensen om je heen!

Onze redactie heeft de afgelopen dagen ook meldingen ontvangen van verontruste inwoners die het negeren van de landelijke voorzorgsmaatregelen hebben waargenomen. Grote drukte in supermarkten, het negeren van de anderhalve meter afstand, groepsvorming, etc. Strikte naleving van alle Corona-maatregelen is vereist om het aantal besmettingen op z'n minst te kunnen beteugelen en het zorgpersoneel enige verlichting te kunnen bieden. 

Bekijk hier de informatie over het Coronavirus.