zondag 11 april 2021

N Nieuws

LokaalWassenaar: Lokale informatie betreffende het coronavirus

De fractie van Lokaal Wassenaar is evenals ieder ander zeer geschrokken van de gevolgen tot nu toe van het Coronavirus. Wie weet wat ons nog te wachten staat. Sinds ruim een week is in Wassenaar de regionale Noodverordening COVID-19 van kracht. Dat zal u zeker niet zijn ontgaan. U heeft daarover al het nodige kunnen lezen.

De noodverordening is vastgesteld door de (plv.) voorzitter van de veiligheidsregio Haaglanden, conform de Wet veiligheidsregio’s. Een noodverordening is een “moeten” waarbij indien nodig sancties kunnen worden toegepast. Wij hopen dat het niet zover hoeft te komen. We hebben allemaal een eigen verantwoordelijkheid om elkaar te beschermen tegen dit vreselijke virus. We moeten ook onze hulpverleners niet nog zwaarder willen belasten. Beperk daarom vrijwillig bezoeken aan drukbezochte plekken als bijv. het strand, het Panbos, etc.

Op de website van onze gemeente is veel informatie te vinden over de genomen maatregelen en de ontstane initiatieven. Het telefonisch loket Welzijn, Werk is Zorg van onze gemeente is bereikbaar, 088-6549380. Voor ondernemers is er informatie te vinden over de “noodpakketmaatregelen”, zoals o.a. een mogelijkheid om uitstel aan te vragen voor de aanslag Onroerende Zaak Belasting.

Voor de inwoners van Wassenaar is een overzicht opgenomen van alle hulpinitiatieven, die in Wassenaar actief zijn. Voor kwetsbare mensen en ouderen zijn de genomen noodmaatregelen ingrijpend. Bij de vrijwilligerscentrale, Wassenaardoet.nl, kan hulp gevraagd én geboden worden aan anderen om bijvoorbeeld de boodschappen te doen, eten te maken, dieren te verzorgen of te bellen om een gezellig praatje te maken. Er kan ook per email of telefonisch hulp worden gevraagd of aangeboden. Kijk op www.wassenaardoet.nl, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 06 15678510.

Lokaal Wassenaar is blij dat er in Wassenaar enorm veel lokale buurtinitiatieven zijn ontstaan de afgelopen weken. Met deze buurtinitiatieven kunnen we elkaar helpen. Mensen die ziek zijn kunnen binnen blijven. Ook via buurtapps kunnen mensen elkaar helpen waar dat nodig is. Heeft u een ook (buurt)initiatief? Meld het, door een email te sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Dan komt het ook op de website van de gemeente.

Het bestuur en de fractie van Lokaal Wassenaar wensen allen veel sterkte in deze zware tijd. Ook wij willen onze grote waardering uitspreken voor degenen die in deze moeilijke tijd onze maatschappij draaiend houden.

Fractie en bestuur Lokaal Wassenaar