vrijdag 18 juni 2021

P Politiek

De grote kracht van het kleine verschil

Eind 2019 heeft GroenLinks Wassenaar een avond in de bibliotheek georganiseerd waarbij de documentaire Normal Is Over 1.1. werd vertoond. Normal Is Over 1.1 is een meeslepende en prachtige documentaire geregisseerd door onderzoeks-tv-journalist Renée Scheltema en in deze corona tijd actueler dan ooit. Deze bekroonde film gaat over de meest wijze reactie van de mensheid op klimaatverandering, het uitsterven van dier- en plantensoorten, de uitputting van natuurlijke hulpbronnen, inkomensongelijkheid en de macht van de industrie op onze voedselproductie.

De zaal was helemaal tot de nok vol gevuld en het mooiste compliment na deze filmbijeenkomst was het ontstaan van de Groene Meent: een groep vrijwilligers die zich inzetten om duurzaam te doen in Wassenaar door middel van het organiseren van activiteiten zoals Recycle Sint & Santa, Vegan proeverij, online DIY Wildplukwandeling, Koop Lokaal, Nationale Bijentelling en Krijg de Kleertjes. Kijk voor meer duurzame activiteiten op www.groenemeent.nl.

Juist in deze corona tijd maakt het zien van deze documentaire nog duidelijker dat alles met elkaar samenhangt en verbonden is en dat we na deze corona tijd zelf de keuzes kunnen maken voor een eerlijke, duurzame en gezonde samenleving.

Mocht u deze film nog niet gezien hebben, kijk dan op www.normalisover.org mee met een online georganiseerde screening of thuis via video on demand en laat deze documentaire u vooral inspireren. Hoewel deze film bedoeld is om kijkers op veel verschillende niveaus uit te dagen, biedt het vooral hoop. Zoals Winston Churchill ooit heeft gezegd: “Never let a good crisis go to waste”.

Bestuur en fractie GroenLinks Wassenaar