dinsdag 19 oktober 2021

K Kunst & cultuur

Deze week in Bibliotheek Wassenaar

Deze week en in de komende tijd is er weer van alles te beleven in Bibliotheek Wassenaar.

Ontmoet Schrijvers Online : Paulien Cornelisse op 28 mei
Vanwege de coronamaatregelen kunnen schrijvers momenteel niet meer fysiek een bibliotheek bezoeken om voor te lezen, geïnterviewd te worden en met hun lezers in gesprek te gaan. In deze tijd is online de ontmoeting opzoeken en het gesprek aangaan een mooi alternatief. Samen met zeven bibliotheken maakt Probiblio een serie online interviews met schrijvers: Ontmoet Schrijvers Online.

Ontmoet Schrijvers Online start op 21 mei en vindt iedere donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur plaats via het webinarsysteem van de Koninklijke Bibliotheek. Deelname is gratis, aanmelden voor één of meerdere webinars kan via de agenda op www.obvw.nl.
Elke week organiseert een andere bibliotheek uit Zuid-Holland Ontmoet Schrijvers Online waarbij het eerste half uur een lokale interviewer een gesprek voert met de schrijver. Vervolgens hebben de deelnemers van Ontmoet Schrijvers Online een half uur de tijd om hun eigen vragen te stellen via een chat.
Op 28 mei is schrijfster Paulien Cornelisse aan de beurt. In de weken daarna praten we Splinter Chabot (4 juni), Marijke Schermer (11 juni), Suzanna Jansen (18 juni), Eva Vriend (25 juni) en Esther Gerritsen (2 juli).

Filmhuis Wassenaar gaat weer open
Ook het Filmhuis Wassenaar gaat vanaf 2 juni weer voorzichtig open. Dit is goed nieuws voor alle filmliefhebbers die het zo lang zonder het Filmhuis hebben moeten stellen. Omdat gezondheid voor onze bezoekers, medewerkers en vrijwilligers voorop staat, gaat het anders dan je van ons gewend bent.

Kaarten kopen
Vanwege de Corona situatie kan je alleen naar de filmvoorstellingen als je in het bezit bent van een filmkaartje.
Om het filmhuis eenvoudig en zo toegankelijk mogelijk te maken voor iedereen, hebben we alle speciale kaarten waarbij kortingen gelden afgeschaft. Dat betekent dus dat er geen 10 ritten kaarten meer worden uitgegeven.
Filmkaarten kunnen gekocht worden bij de balie van Bibliotheek Wassenaar tijdens openingstijden (zie onze website www.obvw.nl).
De nieuwe kaartprijs wordt € 10,00 voor niet-leden en € 9,00 voor leden. De reeds in bezit zijnde 10 ritten-kaarten, worden gewoon geaccepteerd.
Om drukte aan de balie te voorkomen wordt er gewerkt aan een online ticketingsysteem zodat je in de nabije toekomst ook vanuit huis filmkaartjes kunt kopen. Tot die tijd kunnen de filmkaarten alleen aan de balie van de bibliotheek worden gekocht.

Hoe gaat het als je naar Filmhuis Wassenaar komt?
Bezoekers mogen niet eerder dan een kwartier voor de start van de film naar binnen.
Vanwege de 1,5 meter afstandsregel mogen er maximaal 15 bezoekers in de zaal en moet iedereen de handen desinfecteren. Bezoekers uit hetzelfde huishouden mogen bij elkaar zitten. Je kunt geen zitplaats kiezen, een vrijwilliger wijst je er één toe.

Welke films vertoont het Filmhuis Wassenaar?
We beginnen met de films De Beentjes van Sint Hildegard en Au nom de la terre. De filmtitels worden over een wat langere periode getoond om meer publiek de kans te geven de films te zien. Het filmprogramma is voorlopig alleen te vinden op de website van de bibliotheek.

Maak gebruik van onze Thuisbrengservice!
Nu onze bibliotheek weer (gedeeltelijk) open is voor het lenen en terugbrengen van boeken, kun je geen gebruik meer maken van de Boekenservice.
Leden die aan huis gebonden zijn kunnen wel nog steeds gebruik maken van de Thuisbrengservice. Via e-mail of telefonisch geef je door welke boeken je wilt lenen en onze medewerkers maken daarna een afspraak om ze door een vrijwilliger bij je thuis te laten brengen.
Meer informatie op onze website www.obvw.nl, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch met Voorschoten 071 561 56 78 of Wassenaar 070 511 33 97.

Gezocht: Vrijwillige cameraman/vrouw
Bibliotheek Voorschoten-Wassenaar is gestart met De Digitale Huiskamer om haar bezoekers digitaal te blijven ontmoeten in deze vreemde tijd.
De Digitale Huiskamer is te vinden op de verschillende digitale kanalen van de bibliotheek, zoals website, Facebook, Instagram en YouTube. Er worden links en filmpjes geplaatst met tips, interviews, workshops of voorleesverhalen. De items die daar zullen worden geplaatst zijn voor jong en oud.
Sommige filmpjes krijgen we van anderen, zoals culturele verenigingen of lokale schrijvers. Maar we zullen ook zelf filmpjes gaan opnemen. Bijvoorbeeld over exposities in de bibliotheek of over lezingen en workshops die we nu niet kunnen organiseren in de bibliotheek. Zo bieden we onze bezoekers op een digitale manier, wat we normaal fysiek in de bibliotheek doen.

Voor de Digitale Huiskamer zijn we op zoek naar een vrijwillige cameraman/vrouw.
Heb je ervaring met het opnemen en bewerken van filmpjes?
Ben je creatief, flexibel en digitaal-vaardig?
Vind je het leuk om de Bibliotheek te helpen in dit nieuwe project?
Wil je meer weten of heb je interesse? Laat het ons weten via e.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.!