dinsdag 18 mei 2021

K Kunst & cultuur

Deze week in Bibliotheek Wassenaar

Deze week en in de komende periode is er weer van alles te beleven in de bibliotheek. 

Ontmoet Schrijvers Online : Suzanna Jansen op 18 juni
Vanwege de coronamaatregelen kunnen schrijvers momenteel niet meer fysiek een bibliotheek bezoeken om voor te lezen, geïnterviewd te worden en met hun lezers in gesprek te gaan. In deze tijd is online de ontmoeting opzoeken en het gesprek aangaan een mooi alternatief. Samen met zeven bibliotheken maakt Probiblio een serie online interviews met schrijvers: Ontmoet Schrijvers Online.

Ontmoet Schrijvers Online vindt iedere donderdagavond van 19.30 tot 20.30 uur plaats via het webinarsysteem van de Koninklijke Bibliotheek. Deelname is gratis, aanmelden voor één of meerdere webinars kan via de agenda op www.obvw.nl.
Elke week organiseert een andere bibliotheek uit Zuid-Holland Ontmoet Schrijvers Online waarbij het eerste half uur een lokale interviewer een gesprek voert met de schrijver. Vervolgens hebben de deelnemers van Ontmoet Schrijvers Online een half uur de tijd om hun eigen vragen te stellen via een chat.

Biebbouwers Minecraftchallenge #1
Ben jij gek op Minecraft? Ben je tussen de 9 en 14 jaar oud en woon je in Noord- of Zuid-Holland? Dan heeft de bibliotheek een prachtige uitdaging voor jou: Biebbouwers, de Minecraftchallenge van de bibliotheek. Doe je mee?
Dit jaar nemen we jullie iedere maand mee naar het verleden, heden of toekomst. We geven jullie een bouwopdracht die jullie thuis kunnen uitvoeren. Alleen of samen, wat je zelf het leukste vindt. Je gaat op zoek naar informatie over de gebouwen en de tijd waarin ze gebouwd werden. Aan de hand van die informatie bouw je het gebouw zoals jij denkt dat het eruit heeft gezien.

Ben je klaar met bouwen, stuur dan screenshots of een filmpje op van jouw bouwwerk naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Geef daarbij je naam, je leeftijd en je woonplaats door. Een jury van Minecraftexperts bekijkt alle inzendingen en kiest de mooiste uit. De winnaar krijgt van ons een geweldig Minecraft bordspel cadeau!
Deze eerste keer nemen we jullie mee naar het verleden. Zo’n 2000 jaar terug in de tijd, toen een deel van het huidige Nederland bij het Romeinse rijk hoorde. We gaan een Castellum bouwen, oftewel een Romeins fort. In het filmpje en de lesbrief vertellen we jullie er alles over.
Ga aan de slag en stuur jouw bouwwerk voor 22 juni naar ons op.

Herstart Belastingspreekuur - Belastingaangifte 2019 in de bibliotheek
Hulp bij belastingaangifte “Leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker.”
Vanwege de coronamaatregelen, zijn de belastingspreekuren in maart abrupt gestopt. Voor de mensen die uitstel hebben gevraagd en hulp nodig hebben bij het invullen van de aangifte 2019, bieden we met hulp van vrijwilligers van Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar daarom in juli alsnog belastingspreekuren aan.

De data waarop u in de bibliotheek terecht kunt, zijn als volgt:
- Wassenaar – woensdag – 10.00 uur tot 13.00 uur – 8-15-22-29 juli 2020

Het is belangrijk dat u een afspraak maakt met de vrijwilligers. Deze afspraak kunt u maken bij de balie van de bibliotheek of via onze website www.obvw.nl. U ontvangt een afspraakbevestiging als de datum en tijd ook daadwerkelijk mogelijk is in de agenda. Zonder afspraak wordt u niet geholpen. Een afspraak duurt 30 minuten.
Het gaat om simpele belastingaangiften in box 1 en box 3. Inkomensgrenzen € 35.000 voor alleenstaande en € 50.000 voor gehuwden/samenwonenden. Valt uw inkomen hierboven dan bieden wij geen hulp aan.
Heeft u vragen? Dan kunt u zich richten tot de bibliotheekmedewerkers of bij Stichting Maatschappelijke Ondersteuning Wassenaar.
Wassenaar 070-511 33 97 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
SMOW: Wassenaar 070-511 75 76

Filmprogramma deze week

do 18-jun 20.00 Marianne & Leonard: Words of Love
vr 19-jun 20.00 Dark Waters
za 20-jun 20.00 Marianne & Leonard: Words of Love
ma 22-jun 20.00 Marianne & Leonard: Words of Love
di 23-jun 20.00 Dark Waters
wo 24-jun 20.00 Marianne & Leonard: Words of Love
do 25-jun 20.00 Dark Waters
vr 26-jun 20.00 Marianne & Leonard: Words of Love
za 27-jun 20.00 Dark Waters

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de balie. E. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. T. 070-5113397
www.obvw.nl