vrijdag 23 april 2021

K Kunst & cultuur

Kunstgroep Wassenaar met zicht Aan Zee

Kunstgroep Wassenaar nodigt u uit in haar anderhalvemeterafstand Galerie in de Molen met een nieuwe tentoonstelling: “Aan Zee”, geopend vanaf zaterdag 18 juli 14.00 uur . U vindt er werk van zes kunstenaars die elk op eigen wijze gebruik maken van gevonden materialen. Dezelfde dag wordt de tentoonstelling ook online geopend op www.kunstgroepwassenaar.nl waar de exposerende kunstenaars hun werk laten zien en in korte video opnamen toelichten.

Ann-Christin Kaiser (schilderijen) probeert niet alleen een kleurrijke benadering te maken van wat ze ziet, maar ze gebruikt ook materialen uit zee, strand en duin. Net als het leven bestaan haar acrylic afbeeldingen uit een groot aantal lagen die onder het beeldvlak schijnen. 

Ook Annemieke van Rosmalen (schilderijen) heeft een fascinatie voor zee en duinlandschap. In haar werk zien we ruimte, licht en een horizontale gelaagdheid. De horizon geeft rust en verstilling. Haar schilderijen tonen die wereld, vertaald in kleur, ritme en beweging.

Ellen van Toor maakt collages, assemblages en sieraden van materiaal dat ze vaak op straat vindt of opvist met een magneet in sloten en vaarten. Haar collages suggereren een ontkenning van een traditie of een conventie.  Greetje Sieders en Hanneke van Doorn (sieraden, objecten) vormen nu een gelegenheidsduo. Sieders&Vandoorn gaat uit van oude tegeltjes, destijds door thuiswerkers met de hand geschilderd, en vormen die met een knipoog om tot sieraden van nu.

De vogels van Mariska Toetenel / Pluis (beelden) zweven eindeloos in de lucht op de thermiek boven de duinen aan de kust. Ondanks dat haar beelden van bamboe en papier reuze sterk zijn vindt zij het vergankelijke kunst. Ze zullen uiteindelijk plaats maken voor nieuwe kunstwerken. Daisy Kimman (objecten) maakt huizen, torens, bouwsels uit ongepolijste materialen als klei, houtafval en gejut materiaal. Mooie bouwsels maken die een positieve emotie oproepen, dat is waar het voor haar om draait.

Kom kijken!
De expositie wordt op zaterdag 18 juli om 14.00 zowel in de Galerie (anderhalve meter afstand) als online geopend. De kunstenaars zijn lijfelijk aanwezig in de Galerie tijdens de openingsdag maar geven ook ieder online www.kunstgroepwassenaar.nl op videofilm een toelichting op hun werk en werkprocessen.

Expositieduur In de Molen van 18 juli t/m 16 augustus 2020, online van 18 juli t/m 22 augustus 2020
Galerie In de Molen, Molenplein 10 A, Wassenaar openingstijden: donderdag t/m zondag van 14.00 - 17.00 u

20200718 fotozijde2 1 page 0001