woensdag 23 juni 2021

S Sport

Jammer, jammer, jammer!

Het is echt jammer als Blauw-Zwart jongeren uit de omgeving de gelegenheid geeft om een balletje te trappen met vrienden, dat diezelfde jongeren er een potje van maken!

Als je ziet wat er ´s morgens aan achtergebleven vuil op het complex en velden ligt, dat wil je niet weten. Een gewone woensdagmorgen:

- meer dan 100 sigaretten peuken
- 35 flesjes, waarvan 7 kapot geslagen bierflesjes
- 16 lege blikjes
- 9 lege pakjes van vruchtdranken
- 11 plastic flesjes
- een kapot getrapte terrasstoel
- een gescheurd doelnet
- 4 brandplekken in het kunstgras

Dit is buiten de schade gewoon elke dag minimaal 2 uur rotzooi opruimen van de jeugd die je de vrijheid geeft om gezellig samen te zijn!
Wat moet je nu hier aan doen? De boel afsluiten en alles leeg laten? Dat zou heel jammer zijn, want wij van het Blauw-Zwartbestuur vinden het juist geweldig als het complex optimaal gebruikt wordt wanneer wij het niet nodig hebben. Maar dit loopt echt de spuigaten uit, dus wij vragen ieder: “Stop hiermee, let op elkaar en deponeer het afval in één van de 31 vuilnisbakken die overal op het complex geplaatst zijn. Dit gaan we goed in de gaten houden en als dat niet het juiste gevolg krijgt zullen we helaas moeten gaan handhaven en de boel geheel afsluiten.

Gelukkig ook positief nieuws. 11 augustus beginnen we weer met trainen, iets waar veel Blauw-Zwarters naar uitkijken als voorbereiding op een hopelijk mooi voetbalseizoen. Het zal allemaal anders gaan met de regels die we met elkaar moeten hanteren zolang die van kracht zijn. Ook daarvan hopen wij dat ieder er zich aan houdt, zodat we niet als een politieagent rond moeten lopen om te zeggen wat wel en wat niet mag. Niet even de rug wassen van je favoriete speler, maar allemaal onder je eigen douche. 1,5 meter wassen heet dat! Het zelfde geldt in de kantine en op het terras: hou de regels in de gaten en volg ze op. Ook dan kan het heel gezellig zijn.

Dan een bijzondere actie die wij als club gaan invoeren en dat is een rookvrij complex. Dus op het hele complex niet meer roken. 12 september gaan we daar veel aandacht aan geven samen met de gemeente en Stoptober, een actie om mensen er bewust van maken dat roken geen combinatie is met sport. Ook dat zal nog wel een dingetje worden, maar als we elkaar kunnen motiveren dan doen we wel iets goeds voor de omgeving, als voorbeeld voor de jeugd en ook belangrijk: voor je eigen gezondheid.

Het zijn allemaal zaken die een bestuur er vandaag de dag bij krijgen Sporten, gezond eten, niet roken, je eigen afval opruimen, op tijd je contributie betalen, zorgen voor de kleding die verstrekt wordt enz. enz. En dan hebben we het nog steeds niet over voetballen. Maar als bestuur staan we achter deze wensen en eisen en we gaan daarom ook weer fris het nieuwe seizoen in.

Je ben als voorzitter zeer afhankelijk van de juiste mensen om je heen en die hebben wij bij onze club, al zouden we zeker nog wel een aantal mensen kunnen gebruiken die een aantal uren, zeg 3 tot 4 uur per week, zouden willen besteden aan de terreinen en het buitengebeuren. Kleine klusjes etc. en voor in de kantine, waar we ook overdag diversen evenementen hebben waar een kopje koffie gezet moet worden. Gewoon leuk, verantwoordelijk werk. Wie o wie komt ons helpen? Meld je bij secretaris Ad Riem. Hij kan je er alles over vertellen.

Met vriendelijke groet van uw voorzitter,

A.P.C. (André) van Herk