zaterdag 24 juli 2021

K Kunst & cultuur

Strijkkwartet L’AMi geeft mooi concert in een bijzondere omgeving

Op zondag 30 augustus werd in de Muzehall aan de van Hallstraat 24 een bijzonder concert gegeven door het strijkkwartet L’AMi. Langzaamaan kunnen concerten en andere cultuuruitingen weer doorgang vinden met in achtneming van de coronamaatregelen. Zo ook in de loods aan de Van Hallstraat waar een ‘huiskamer’ werd gecreëerd waar de bezoekers op ruime afstand van elkaar konden genieten van het concert.

“Het is altijd heel moeilijk om een geschikte repetitie ruimte of concert ruimte te vinden”, aldus de eigenaar van de hal. “Met deze hal hebben we een prima oplossing gevonden. Gemiddeld kunnen er op dit moment vanwege de veiligheidsvoorschriften zo’n 30 bezoekers in.”

De vier ‘vrienden’, allen strijkers uit het Rotterdams Philharmonisch Orkest, brachten de prachtige klanken het strijkkwartet Opus 10 in g klein van Claude de Debussy ten gehore. De aanwezigen genoten op de veelal door henzelf meegebrachte stoelen. De akoestiek van de hal bleek boven verwachting goed.

“We zijn nu ongeveer een jaar bezig met deze concerten en het is de bedoeling dat wij iedere maand een concert zullen houden in Wassenaar”, vertelt één van de musici. Aan het einde van ieder concert zullen wij een toegift spelen, die weer de opmaat vormt naar ons volgende concert. Dit keer spelen we het Allegretto van Mozart.”

Na afloop van het concert kon er nog gezellig een kopje thee gedronken worden en kon iedereen even napraten.