dinsdag 22 juni 2021

P Politiek

Zomergedachten van Daniëlle Starrenburg: combineren van gemeentepolitiek en gezin

Eind juli hebben we met het gezin een corona-veilig huisje gehuurd op het Franse platteland, in Bourgondië. Een heerlijk huisje met een zwembad, een voetbaltafel, tafeltennis en een keur aan leuke spelletjes. Vanwege corona deze keer geen lange bezoeken aan de grote Franse supermarkt, maar boodschappen online bestellen en met de auto ophalen. Hoe dan ook genoten van smakelijk Frans eten, goede wijn en mooi weer. Kortom het was er heerlijk en na een drukke periode thuis, hadden we tijd om te ontspannen en weer tot onszelf te komen. Volop tijd voor zomergedachten!

Er kwamen mooie herinneringen op aan het commissiewerk dat ik nu ruim twee jaar doe. Hoe gaaf was het om direct aan het begin al bij de provincie aan tafel te zitten en met de Katwijkse collega’s mee te denken over de toekomstige woonwijk Valkenburg, de bescherming van de natuur en de verkeersafwikkeling. Een complex en uitdagend onderwerp, waarbij het van het grootste belang is dat de Wassenaarse stem goed wordt gehoord. Als lid van de raadswerkgroep heb ik mij hier heel graag voor ingespannen.

Daarnaast zijn er zoveel andere mooie onderwerpen de revue gepasseerd, zoals de ontwikkeling van het afvalbeleid, de energietransitie en verduurzaming, verschillende mooie burgerinitiatieven, zoals dat van Kerkehout, en de toekomst van de A44. En dat zijn er dan nog maar een paar… stuk voor stuk onderwerpen die het verdienen dat er goed naar gekeken en over nagedacht wordt. En daar doemt voor mij een probleem op.

In Frankrijk, waar er genoeg tijd was om mij te bezinnen, realiseerde ik mij dat er de afgelopen jaren steeds meer tijd is gaan zitten in mijn baan en het gemeentewerk. Prachtig politiek handwerk, dat wel, maar met het commissiewerk, de werkbezoeken, het leggen van de nodige contacten, en al het werk dat eruit voortvloeit, is er weinig tijd over gebleven voor het gezin en voor elkaar. We verliezen elkaar dan in de drukte van onze banen en de dagelijkse beslommeringen. Wij realiseerden ons dat we vaker samen willen zijn nu de kinderen nog jong zijn. Dat we juist nu tijd willen maken om samen leuke dingen te doen, zoals muziek maken.

Daarom heb ik de moeilijke beslissing genomen om nu met het commissiewerk te stoppen. Waarbij ik uiteraard graag een betrokken toeschouwer van de politiek blijf. Uiteindelijk past dat beter in deze periode van mijn leven.

Foto Bourgondie