woensdag 23 september 2020

N Nieuws

Buurtkerk Wassenaar – de kerk is geen stenen gebouw, de kerk ben jij!

Afgelopen zondag heeft de Evangeliegemeente Wassenaar bekend gemaakt dat zij per 1 oktober 2020 een nieuwe koers gaat varen. Deze nieuwe koers gaat gepaard met een nieuwe naam: Buurtkerk Wassenaar. ‘We willen dicht bij de mensen staan en relaties opbouwen. De kerk is meer dan een stenen gebouw, de kerk is iedereen die gelooft in Jezus en Zijn goedheid wil delen met de mensen om hen heen.’ legt Willem Tukker uit.

Willem is voorganger van de Buurtkerk en sprak afgelopen zondag tijdens de openluchtdienst over de goedheid van Jezus. Goedheid die je mag proeven en waar je van mag genieten, ook (of juist) in moeilijke tijden. Na maanden de kerkdienst via livestream te organiseren was de openluchtdienst in de tuin van het Deijlerhuis afgelopen zondag de eerste keer dat de kerk weer samenkwam. ‘Het was ontzettend fijn om de mensen weer fysiek te ontmoeten en met elkaar God groot te maken door middel van muziek. Ook hebben we de gemeenteleden uitleg gegeven over de nieuwe koers.’ zegt Willem. Deze nieuwe koers bestaat uit drie pijlers, namelijk buurtgroepen, next generation en samenkomsten.

De bedoeling van de Buurtkerk is om in Wassenaar en omgeving kleine buurtgroepen op te starten en elkaar te ontmoeten om meer te leren van Gods Woord en relaties op te bouwen met de buurt. Naast de buurtgroepen is er speciaal aandacht voor de ‘next generation’: kinderen, tieners en jongeren. Er wordt een programma gestart die door henzelf is bedacht en die past bij hun behoeften. Ook start in het najaar een Alpha Cursus voor mensen die willen ontdekken wat het christelijk geloof inhoudt.

De komende zondag komen de eerste buurtgroepen al samen. ‘Door de Corona-crisis komen we al maanden in kleine groepen samen en volgen we de livestream-kerkdienst vanuit huis. Deze kleine groepen zijn samengevoegd tot twee buurtgroepen en komen samen in het Deijlerhuis. Het is een spannende tijd en we moeten flexibel zijn om aan te sluiten bij de richtlijnen van het RIVM omtrent Corona.’ aldus Willem.

Buurtkerk Wassenaar werkt graag samen met een gevarieerd pallet aan partners, zoals de gemeente Wassenaar, de voedselbank, schuldhulp, businessclubs, scholen en andere kerken in Wassenaar. De komende periode wordt de koers van de Buurtkerk verder bekendgemaakt.
Meer informatie over de visie van Buurtkerk Wassenaar en de genoemde activiteiten zijn te vinden op www.buurtkerkwassenaar.nl.

Wassenaarse Slag LIVE

Populair Nieuws

Meld u aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief