vrijdag 06 augustus 2021

K Kunst & cultuur

Geweldig concert van Candy Dulfer in de tuin van kasteel de Wittenburg

Op zondag 13 september jl. was de tuin van kasteel de Wittenburg de theaterzaal, waarin het optreden van de bekende saxofoniste Candy Dulfer en haar band plaats vond. Het tuinconcert was al weken uitverkocht en op deze prachtige zondagavond stonden de tafels in de tuin keurig gedekt en stond het personeel klaar om alle gasten te ontvangen. Dit alles in de sprookjesachtige sfeer van de kasteeltuin.

Voor het concert genoten de gasten van een heerlijk amuse diner, dat de chefs in de keuken hadden bereid. Dit bestond uit allerlei kleine lekkere gerechten.
Alles was op deze avond volkomen ‘corona proof’ en het bedienend personeel was getooid met handschoenen en een mondkapje. Corona kon hier de pret niet drukken.

De weergoden waren de bezoekers bij alle culturele activiteiten, die deze week in Wassenaar plaats vonden gunstig gezind. Zo ook bij dit concert.
“Wat hebben we ontzettend veel geluk met dit prachtige weer”, zei Ralph Meppelder, directeur van de Wittenburg. “Afgelopen maandag zag het er nog naar uit, dat we het concert naar binnen zouden moeten verplaatsen en pas afgelopen vrijdag hebben we definitief besloten om het toch buiten te houden. Het is echt ongekend in deze tijd van het jaar.”

Aan alles was gedacht. De vuurkorven brandden en voor de gasten lagen er fleece dekens klaar, mocht het toch te koud worden. Voor de dames, die gekleed waren in avondtoilet was dat geen overbodige luxe. Tegen de herfst worden de avonden toch wat killer. Maar de klanken van Candy Dulfer en haar band wisten de gemoederen weer aardig op te warmen. Samen met zanger Rico Greene vulden zij de anders zo rustige tuin van kasteel de Wittenburg met hun swingende klanken.

In de pauze werd een overheerlijk ‘grand dessert’ opgediend, waarna de musici opnieuw van zich lieten horen. Het publiek was enthousiast en sommige bezoekers begonnen spontaan te dansen. Het concert met Candy Dulfer is het eerste in een reeks concerten, die in de komende maanden in kasteel de Wittenburg gehouden zullen worden, mits de corona maatregelen het toelaten. Aan de organisatie zal het zeker niet liggen, want zij hebben alles tot in de puntjes geregeld.

Meer informatie hierover is te vinden op de website van kasteel de Wittenburg. Een geweldig concert aan het einde van een week vol Wassenaarse cultuur.

Bekijk de korte sfeerimpressie (videocredit: Ellen Klaver):