dinsdag 30 november 2021

N Nieuws

Wassenaar doet mee met Stoptober

Zaterdag gaf wethouder Inge Zweerts de Jong het startsein voor Stoptober in Wassenaar. Langs de lijn ging de wethouder in gesprek met een afvaardiging van voetbalvereniging Blauw-Zwart, GGD Haaglanden en huisarts Wouter Bongers. Het gesprek ging over het nut van het stoppen met roken en de noodzaak om mensen hierbij te helpen.

Wethouder Inge Zweerts de Jong (Volksgezondheid): “Rookt u en wilt u zich gezonder en fitter voelen? Stop dan per 1 oktober met roken. Door u in te schrijven op Stoptober.nl krijgt u ondersteuning, zodat u het in ieder geval 28 dagen volhoudt! Daarna is het veel makkelijker om blijvend te stoppen, want u voelt zich dan al beter!”

Blauw-Zwart rookvrij
Voetbalvereniging Blauw-Zwart wil actief bijdragen aan de gezondheid van kinderen. Daarom is het sinds kort op het hele terrein verboden om te roken. Want zien roken, doet roken. Als volwassenen niet meer in het zicht van kinderen roken, is de kans veel kleiner dat deze kinderen later zelf gaan roken.

De voordelen van stoppen met roken
Stoppen met roken is niet makkelijk. De meeste rokers doen meerdere stoppogingen voordat het lukt om definitief niet meer te roken. Uit onderzoek blijkt dat goede begeleiding bij het stoppen met roken helpt. De eigen huisarts kan hierover adviseren. Stoppen met roken heeft veel voordelen. U voelt zich fitter en u bent minder gauw verkouden of ziek. Door niet te roken geeft u bovendien het goede voorbeeld aan de nieuwe generatie jongeren.

Stoptober werkt!
Al 500.000 mensen deden mee aan Stoptober. Zeventig procent van hen heeft Stoptober volgehouden en niet gerookt. Bovendien is ruim de helft van de deelnemers na drie maanden nog steeds gestopt met roken.

Doet u mee?
Rokers die mee willen doen kunnen zich aanmelden via www.stoptober.nl. Vanaf 1 oktober begint de 28-dagen-niet-roken-reis. Deelnemers worden elke dag gesteund en aangemoedigd om het vol te houden. Bijvoorbeeld door middel van motiverende berichten en filmpjes op social media, Stoptober.tv en de Stoptober app. Op www.rookvrijookjij.nl vindt u informatie over groepstrainingen, online of in de regio (Leiden en Den Haag bijvoorbeeld).

Stoptober is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds en GGD-GHOR.

Fotobijschrift: V.l.n.r. Rob Keijzer (secretaris jeugdafdeling Blauw-Zwart), Niels Goderie (voorzitter jeugdafdeling Blauw-Zwart), André van Herk (voorzitter Blauw-Zwart), Inge Zweerts de Jong (wethouder Volksgezondheid) en Wouter Bongers (huisarts)