woensdag 12 mei 2021

P Politiek

CDA: De Wassenaarse Slag heeft een oppepper nodig

Gelukkig hebben we deze zomer mooi weer gehad en maakte dat dit seizoen nog enigszins goed voor de strandtenthouders aan de Wassenaarse Slag. Het was geen gemakkelijk jaar voor de ondernemers op het strand door wegafsluitingen op de mooiste dagen van het jaar, en door de algemene oproep drukke plaatsen te mijden. Een jaar zoals 2020 kunnen de ondernemers niet nog een jaar hebben, dat zou ze allemaal in de gevarenzone brengen. De parkeerplaatshouders worden volgens de CDA-politici -Wim Koetsier en Dymphna Vree- volstrekt onvoldoende gecompenseerd. Dat moet echt beter. 

Om de ondernemers te helpen, is er het aanbod om de strandtenten deze winter te laten staan om de kosten van het afbreken en opbouwen te vermijden. CDA-raadslid Wim Koetsier: “Er is veel meer nodig om deze ondernemers te helpen: zorg voor goede stroomvoorziening, goede waterdruk, maar denk ook aan openbare toiletten, openbare douches, nu worden de strandtenten op drukke dagen overlopen.” Ook naar jaarronde exploitatie moet serieus worden gekeken. Een van de strandtenten heeft reeds toestemming van Staatsbosbeheer/Rijkswaterstaat voor zo’n exploitatie, de vergunning wordt lokaal nog niet afgegeven. CDA-commissielid Dymphna Vree: “Waarom niet, ik begrijp er niets van. Belangrijke partijen geven toestemming.” 

Wim Koetsier: “Als CDA willen we graag dat ook de gemeente een jaarronde exploitatie mogelijk maakt. Dat geeft de ondernemers de mogelijkheid te investeren in mooie duurzame faciliteiten en de service op het strand naar een hoger niveau te brengen.” Verder is er ook een uitstekend plan om een extra verbinding naar het strand te maken aan het eind van de parkeerplaats de Kuil. Hiermee zijn ook de Surfclub en het uitlaat strand voor honden beter bereikbaar.

De Wassenaarse Slag is een belangrijk onderdeel van Wassenaar. Alle Wassenaarders komen er geregeld, veel Wassenaarse jeugd heeft daar een zomerbaantje (gehad) en ook toeristen komen er graag. Er gaat straks heel veel geld geïnvesteerd worden in het centrum – en dat is belangrijk – maar ook het strand verdient de benodigde investeringen om de komende 20 jaar vooruit te kunnen. Natuurlijk zal het primair een familiestrand blijven, dat garandeert ook de locatie, maar het blijven koesteren van het imago van een jaren 70 familiestrand moet niet de benodigde investeringen in de weg staan. Dympha Vree: “Ik kom hier al 40 jaar met veel plezier, maar het zou zo fijn zijn als het strand gauw een flinke oppepper krijgt, want dat kan het wel gebruiken.”

CDA met ondernemers op het strand