donderdag 23 september 2021

K Kunst & cultuur

Kom dansen op het Koninklijk Conservatorium

Ben jij het liefst elke dag aan het dansen? En heb je wel zin in een uitdaging? Kom dan op zaterdag 10 oktober naar de auditie voor de Dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Auditie voor jong talent

Op zaterdag 10 oktober is er een auditie voor de Dansvakopleiding van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Jongens en meisjes uit groep 4 t/m 8 van de basisschool kunnen meedoen. Er zijn audities om 10.30 en 13.15 uur, deelname is gratis. Muzikaliteit, creativiteit, coördinatie en gevoel voor beweging zijn het meest belangrijk. De jury kijkt naar talent, jarenlange danservaring is dus niet nodig. Het gaat erom dat je plezier hebt in het dansen. Informatie en aanmelden: http://www.koncon.nl/dansvakopleiding

Kom een dag dansen op het Koninklijk Conservatorium
Wil je eerst meer weten over de Dansvakopleiding tijdens een dag vol dansplezier? Op zondag 15 november kun je de sfeer proeven tijdens de Leerlingendag. Op deze dag is er van alles te doen. Je kunt meedansen tijdens verschillende danslessen, een voorstelling zien van leerlingen van de Dansvakopleiding en vragen stellen tijdens de Q&A. Informatie en aanmelden: http://www.koncon.nl/leerlingendag

Dansvakopleiding Koninklijk Conservatorium
De kinderen die de auditie succesvol doorlopen, kunnen instromen in het oriëntatieprogramma van de Dansvakopleiding. Het oriëntatieprogramma biedt kinderen in groep 4 t/m 8 van de basisschool de mogelijkheid lessen te volgen als introductie op de opleiding. Om van dans later je beroep te maken, is het namelijk goed om zo jong mogelijk te beginnen met de juiste training.

Na het oriëntatieprogramma kun je auditie doen voor de Dansvakopleiding: een volledige opleiding tot professioneel danser, afgestemd op de eisen van de internationale beroepspraktijk. De opleiding omvat een intensieve vakstudie die vanaf groep 7 van de basisschool kan worden gevolgd in combinatie met de School voor Jong Talent. Op de School voor Jong Talent kun je de basisschool (groep 7/8) en middelbare school combineren met de Dansvakopleiding.