zaterdag 25 september 2021

K Kunst & cultuur

Kees van Twist opent expositie "Personae" van Suzanne Banning

Kees van Twist zal de solo-expositie "Personae" van kunstenaar Suzanne Banning openen op woensdag 30 september 2020 om 17:00. De expositie hangt in Kasteel de Wittenburg te Wassenaar en is georganiseerd door EVA ART PRODUCTIONS FOUNDATION. (oftewel Eva Maria Mennes)

De solo expositie bestaat uit 28 zelfportretten waarin je Banning ziet in uiteenlopende gedaantes. Zij noemt zichzelf wel eens met een knipoog "De Moeder van de Selfie", aangezien zij dit al deed in 2001.

Haar inspiratie haalt zij vrijwel altijd uit literatuur; een gedicht, een roman of mythologie. Er gaat altijd een research-fase aan vooraf. Door haar geheel eigen modus operandi creëert Banning originele beelden waarin zij vaak onherkenbaar is. Haar medium is Experimentele Fotografie, zoals ze het is gaan noemen, aangezien het absoluut niet traditioneel is.

Tijdens performance-achtige sessies, waarin zij fotografie onder andere combineert met projecties van film (en ook stills), danst en zingt zij met haar camera in haar hand, een verlengstuk van zichzelf als het ware. De muziek die zij gebruikt is ook van cruciaal belang. Favoriete muses zijn onder andere Tori Amos, Alanis Morissette, Björk en K's Choice. Het resultaat: bijzondere foto's waar geen Photoshop aan te pas komt.

Banning heeft meer dan 80 groepstentoonstellingen gehad in Nederland, Amerika, China, Peru, Syrië, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, vaak samengesteld door curatoren van grote musea. Zij won ook een paar prijzen en haar werk maakt onderdeel uit van 30 privé collecties en één museum collectie.

Datum: Woensdag 30 september 2020
Tijd: 17:00
Adres: Kasteel de Wittenburg, Landgoed de Wittenburg 1, 2244 BV Wassenaar