zaterdag 25 september 2021

E Events

Ed Nijpels is gastspreker bij de Klimaattafel Wassenaar Online 9 december, stel hem een vraag

Ed Nijpels, bekend van het Klimaatakkoord, is de hoofdgast tijdens de volgende Klimaattafel op woensdag 9 december. De bijeenkomst is digitaal en duurt van 19.00 tot 20.30 uur. Iedereen kan meekijken via mobiel, tablet of pc via de link www.live.unlimited.nl/klimaattafel

Er is tijd en ruimte voor het beantwoorden van vragen. Wilt u hem een aan duurzaamheid gerelateerde vraag stellen? Dat kan. Stuur uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Doe dit uiterlijk 7 december vóór 12.00 uur. Uit de ingezonden vragen maken we een selectie, die we tijdens de bijeenkomst aan Ed Nijpels voorleggen. Heeft u geen vraag maar hoort u wel graag zijn verhaal? Dan bent u ook van harte welkom om in te loggen.

Zeg je Ed Nijpels, dan zeg je klimaatakkoord. De VVD-politicus stond in 2013 aan de wieg van dit energieakkoord. Nog steeds houdt hij zich bezig met dit onderwerp, als voorzitter van de Sociaal-Economische Raad (SER). Bij de totstandkoming van het landelijk energieakkoord zijn er door heel Nederland ‘klimaattafels’ georganiseerd. Aan deze klimaattafels namen verschillende groepen uit de samenleving deel om mee te denken en te praten over de klimaatdoelen en hoe we gezamenlijk dit kunnen bereiken. Zijn keynotes zijn: milieu, energie en duurzaamheid al dan niet in combinatie met het bedrijfsleven.

Door te doen laten zien dat het kan!

Wassenaar heeft al twee jaar zijn eigen klimaattafel. Ook hier staat samenwerking centraal. De klimaattafel is een netwerk van initiatiefnemers die elkaar inspireren en ondersteunen om projecten op touw te zetten om wonen en leven in de straat, buurt of dorp duurzamer te maken. De gemeente ondersteunt hen en voert zelf ook duurzame projecten uit. Het motto is: ‘Door te doen laten zien dat het kan!’

Lia de Ridder, wethouder duurzaamheid: ‘Net als andere gemeenten werken we aan een duurzame toekomst voor Wassenaar, met de klimaatdoelen voor ogen. Dit doen we samen met onze inwoners, organisaties en ondernemers. Onze inspanningen voor duurzame energie zijn gericht op energiebesparing, opwek van energie en oplossingen om de gebouwen aardgasvrij te verwarmen. Ik ben benieuwd of Ed Nijpels onze inspanningen om in Wassenaar aan de klimaatdoelen te werken herkent. En ik ben benieuwd of hij tips voor ons heeft. Dit ga ik hem zeker vragen.’

Voorzitter Sociaal-Economische Raad

Ed Nijpels heeft een belangwekkende politieke carrière achter de rug waar een duurzame rode draad doorheen loopt. Hij was Tweede Kamerlid en Fractievoorzitter VVD, Minister van VROM, Burgemeester van Breda en Commissaris van de Koningin in Friesland. Tegenwoordig bewaakt hij o.a. namens de Sociaal-Economische Raad (SER) het Energieakkoord dat in september 2013 door kabinet, sociale partners, maatschappelijke organisaties en de milieubeweging is gesloten. Dat moet er voor zorgen dat 16 procent van onze energie in 2023 duurzaam wordt opgewekt. Ook dient elk jaar 1,5 procent minder energie verbruikt te worden. Hij spreekt graag over algemene, politieke onderwerpen, maar de combinatie bedrijfsleven, milieu, energie en duurzaamheid heeft zijn bijzondere interesse.

Stuur uw vraag naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook u kunt bijdragen aan de invulling van deze Klimaattafel. Door een duurzame energie-initiatief met ons te delen of door een duurzaam gerelateerde vraag te stellen aan Ed Nijpels. Dus wilde u hem altijd al iets voorleggen, dan is dit uw kans. Stuur uw vraag vóór 7 december 12.00 uur naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Uit de inzendingen wordt een selectie gemaakt. Heeft u geen vraag maar hoort u wel graag zijn verhaal? Dan bent u ook van harte welkom om digitaal aan te schuiven.