Ga naar hoofdinhoud

Rustig verlopen jaarwisseling in Wassenaar; onrust in Den Haag en Katwijk

2 januari 20212 minute read

De jaarwisseling is in Wassenaar relatief ordelijk en gemoedelijk verlopen met een overzichtelijk aantal incidenten. De brandweer moest rond 01.00 uur ’s nachts naar de Rozensteinstraat voor een poging tot voertuigbrand. Eerder op de avond moest de brandweer in actie komen vanwege brand in een vaartuig dat werd veroorzaakt door vuurwerk. In Den Haag en Katwijk was het beeld anders. Daar verliep de jaarwisseling nogal onrustig. 

Burgemeester Leendert de Lange wenste gisteren op Nieuwjaarsdag iedere Wassenaarder het beste voor 2021. “De start van het nieuwe jaar zal in het teken staan van de vaccinatie, meer perspectief, maar ook nog even doorbijten om daar te komen.” Hij bedankte de inzet van de hulpverleners. Tijdens de nieuwjaarsnacht liep de burgemeester een dienst mee met de politie.  

Regio

In Voorschoten moest de brandweer in actie komen voor een aantal buitenbranden. In Katwijk was het op Oudejaarsavond al vroeg onrustig. Vooral in het badcentrum lieten jongeren zich gelden met vuurwerk. Later in de nacht verplaatste de onrust zich naar de wijk Hoornes, waar de ME eraan te pas moest komen om orde op zaken te stellen. Ook was sprake van een woningbrand als gevolg van vuurwerk. In Den Haag gingen ondermeer diverse auto’s in vlammen op. Bij één van de brandjes waarbij de brandweer in actie moest komen moest de ME ingrijpen omdat de brandweer werd gehinderd door omstanders. 

 

Tags

IncidentenJaarwisselingRegioWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top