Skip to content
Fotocredit: Opsporing Verzocht

Overval op Katwijkse juwelier bij Opsporing Verzocht; worsteling in beeld (met video)

6 januari 20213 minute read

Na de gewelddadige overval op een juwelierszaak in Katwijk aan Zee hield de politie nog dezelfde middag twee mannen aan. Eén van hen is herkend aan de hand van de bewakingsbeelden van de overval. Van de tweede dader wil de politie nog graag weten wie hij is. De politie heeft vijftien tips ontvangen naar aanleiding van de uitzending van gisteravond. Dat meldt de politie op Twitter. 

Op vrijdag 20 november 2020 rond 15.00 uur stormden de daders de winkel aan de Voorstraat binnen. De eigenaar wist hen in eerste instantie met een stoel naar buiten te werken, maar helaas kwam hij ten val. Het slachtoffer werd vervolgens meerdere malen op het hoofd geslagen met een vuisthamer en bedreigd met een vuurwapen. (tekst loopt door onder video)

{youtube}/VhymcjMM53Y{/youtube}

Met een aantal ringen en een kostbaar Rolex-horloge ging het tweetal ervandoor op een scooter. Die bleek gestolen en werd kort na de overval teruggevonden aan de Rijnmond, vlak bij de Binnenwatering. Daar in de buurt vond de politie onder meer ook een paar schoenen en een jas die vermoedelijk door de daders zijn achtergelaten.

De dader die hard uithaalde met de hamer, is de man die de politie nog zoekt. Hij droeg een masker, maar hopelijk herkent iemand hem aan bijvoorbeeld zijn kleding of zijn manier van bewegen. Deze man is dus hoogstwaarschijnlijk een bekende van de 22-jarige Amsterdammer die al is aangehouden.

Mogelijk meer betrokkenen
Zo’n tien minuten na de overval werden twee verdachten aangehouden. Zij reden in een grijze Peugeot 206. De politie vermoedt dat de daders hulp hebben gehad en er meer personen en/of voertuigen betrokken zijn geweest. Heeft u daarvan iets gezien, meld het alstublieft.

Waar is de buit?
Het is goed mogelijk dat de daders hebben geprobeerd hun buit te verkopen. Heeft u de Rolex Daytona ergens aangeboden gezien en/of weet u waar een of meer van de ringen kunnen zijn? Neem alstublieft contact op met de politie.

Help de politie

  • Wie weet of vermoedt wie de man op de beelden is?
  • Wie heeft iets gezien van het achterlaten van de scooter en/of kledingstukken in de omgeving van de Rijnmond?
  • Wie heeft de verdachten gezien die vrijdagmiddag 20 november, mogelijk in combinatie met de grijze Peugeot 206?
  • Wie heeft mogelijk andere personen en/of voertuigen gezien die met de overval te maken kunnen hebben?
  • Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
  • Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
  • Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34

Geef online uw tip door.

Stuur een sterktewens aan het slachtoffer

 

Bron: Opsporing Verzocht

Tags

JuwelierKatwijkOpsporing VerzochtOvervalRegio
Gerelateerde artikelen
Back To Top