Skip to content
Fotocredit: Pixabay/Leo2014

Daling aantal coronabesmettingen lijkt ingezet in Wassenaar

12 januari 20212 minute read

Vanavond wordt de reeds aangekondigde persconferentie gehouden en zal duidelijk worden met welke termijn de lockdown wordt vermeld en welke eventuele aanvullende maatregelen worden genomen. Volgens diverse media zou het gaan om een verlenging van drie weken. Over deze en andere zaken beslist het kabinet vandaag en dat wordt om de gebruikelijke tijd van 19.00u meegedeeld tijdens de persconferentie. 

Wat is de stand van zaken in Wassenaar?

In Wassenaar lijkt de daling ingezet ten aanzien van het aantal coronabesmettingen sinds onze vorige update van 31 december. De teller staat, op basis van de cijfers per 11 januari, op 1137 bevestigde besmettingen. Op 30 december ging het nog om 1021 bevestigde besmettingen. Vergeleken met de vorige update is sprake van een daling van het aantal besmettingen. Tijdens de vorige update ging het om een stijging met 190 besmettingen. In de periode 30 december – 11 januari gaat het om 116 nieuwe bevestigde besmettingen. 

Het aantal overledenen als gevolg van het coronavirus staat nu op 24, wederom een toename ten opzichte van onze vorige update. Op 30 december ging het nog om 19 slachtoffers die moesten worden betreurd. Het aantal Wassenaarders dat is opgenomen (geweest) in het ziekenhuis bedraagt nu 36 (per 11 januari). 

Regio

In Voorschoten staat het aantal bevestigde besmettingen op 1038 (per 11 januari). Verder zijn er 32 Voorschotenaren in een ziekenhuis is opgenomen (geweest) en zijn, naar de stand per 11 januari, 18 overlijdens te betreuren als gevolg van het coronavirus. In buurgemeente Katwijk is opnieuw een forse toename van het aantal bevestigde besmettingen waarneembaar. Per 11 januari zijn dat 4645 besmettingen. Ook in Den Haag en Leiden stijgt het aantal besmettingen nog altijd. 

 

 

Tags

CoronacrisisCoronavirusRegioStatistiekenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top