Skip to content

Doe mee met de Nationale Tuinvogeltelling (met video)

24 januari 202155 second read

Tel van 29 tot en met 31 januari 2021 een half uur lang de vogels in uw tuin of op uw balkon! Het is leuk en nuttig om mee te doen.

Tuinvogeltelling 2021
Tel rondom het huis
Nederland telt 5,4 miljoen tuinen. Dankzij de Tuinvogeltelling weten we hoe vogels in de winter onze tuinen gebruiken. Met die informatie kunnen vogels beter worden geholpen en beschermd. Daarnaast is het ontzettend leuk én het is makkelijk, dus iedereen kan meedoen.

Of tel vogels met de klas
Speciaal voor leerkrachten zijn er lesbrieven en handleidingen om de telling voor te bereiden. Hiermee leert u kinderen vogels herkennen met behulp van zoekkaarten en het lesmateriaal. U zult merken dat ze enthousiast vogels in de tuin aanwijzen, op naam brengen en verhalen over de vogels vertellen.

Het werkt zo
Tel op vrijdag 29, zaterdag 30 of zondag 31 januari één keer een half uur de vogels in uw tuin of op uw balkon. Vliegen de vogels alleen over? Die tellen niet mee. Scholen, kinderboerderijen en andere groepen kunnen van tevoren tellen op een moment dat hen schikt. Meer informatie is te vinden op:https://www.vogelbescherming.nl/tuinvogeltelling

{youtube}/9bWiiSlqnnc{/youtube}

 

Tags

TuinvogeltellingVogelbeschermingVogelsWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top