Ga naar hoofdinhoud
Fotocredit: RijnlandRoute

RijnlandRoute: Ondertussen ondergronds: aanleggen kabelgoten en leidingen

29 januari 202133 second read

Ook tijdens de avondklok gaat het werk aan de tunnel onverminderd door, zowel overdag als ’s nachts. Als rond 18.00 uur de laatste zandwagens en tunnelafbouwers de tunnel hebben verlaten is het de beurt aan het team dat de kabelkokers inricht.

Er moet kilometers aan kabelgoten worden aangebracht, om ervoor te zorgen dat alle technische installaties zoals verlichting, brandmeldsystemen en camera’s op elkaar worden aangesloten. Maar ook de brandblusleiding en de vuilwaterafvoerleiding krijgen een plekje in deze ondergrondse ruimte. De kabelkoker is 2,5 meter hoog en zo’n 2 meter breed, groot genoeg voor alle kabels, leidingen en systemen, maar ook voor onze monteurs om er doorheen te lopen. Deze week namen we een kijkje!

Tags

RijnlandRouteTunnelWerkzaamheden
Gerelateerde artikelen
Back To Top