Ga naar hoofdinhoud

HartvoorWassenaar: De Warenar

16 februari 20213 minute read

Sinds begin 2020 ligt het plan op tafel om de “Warenar”, een gemeentemonument, te slopen en er ten minste 15-18 appartementen te bouwen. In de buurt was er geen goed woord over te beluisteren. 

Onlangs is gebleken dat dit geen haalbare kaart is. Vervolgens wordt bedacht om de Warenar voor niets aan de Kerk te geven, en verdere plannen af te wachten. Ondertussen is een onvoorstelbare €175.000 uitgegeven aan een ingehuurde interim-kracht om dit “resultaat” te bereiken.

HartvoorWassenaar wil de “Warenar” behouden. Voor veel Wassenaarders is de “Warenar” ons dorpshuis en belangrijk. De “Warenar” is een sociaal-cultureel centrum met een veelgebruikt theater. De Stichting Beheer Warenar is al jaren in de weer om, met slechts heel weinig subsidie, de Warenar draaiende te houden en ieder jaar een goed theaterprogramma in elkaar te zetten. We hebben veel bewondering voor de mensen van de “Warenar”, die optimistisch aan de slag blijven. Terwijl de gemeente eigenwijs is en tegenwerkt.

Tegelijkertijd wordt onderzocht (kost ook veel geld) om bijna alle ambtenaren van het gemeentekantoor aan de Johan de Witstraat over te brengen naar raadhuis de “Paauw”. Raadhuis de “Paauw” moet dan wel met een gebouw flink worden uitgebreid, en het zal er niet fraaier op worden. Het is een rijksmonument in een landgoed en je mag het niet zo maar veranderen. De aan- en afvoerwegen van de “Paauw” zijn ook niet berekend op de forse verkeerstoename, dus dat levert problemen op.

HartvoorWassenaar heeft goed nagedacht over de mogelijkheden. De “Paauw” blijft zoals die is, zonder uitbreidingen, en een deel van de (beleids-)ambtenaren houdt er kantoor. Met name die ambtenaren die soms contact hebben met het college. De “Warenar” blijft van de gemeente, wordt gerenoveerd, en het grote deel van de ambtenaren wordt in de “Warenar” gehuisvest.

De kosten zijn lager dan uitbreiding van de “Paauw”. De “Warenar” blijft behouden voor de Wassenaarders. Ambtenaren werken midden in ons dorp. De gemeentewinkel (aangiftes, paspoorten, rijbewijzen) zit in de “Warenar”, waar voldoende parkeerplaatsen zijn.
Het theater blijft bewaard. Voor sociale activiteiten is voldoende ruimte. En jaarlijks een mooi theaterprogramma. Zo krijg je een levendige “Warenar”, waar veel mensen regelmatig komen, op loop/fiets-afstand voor vele Wassenaarders.

En raadhuis de “Paauw” blijft een fatsoenlijk monument zonder verkeersproblemen. Wij zijn heel serieus over dit plan en zullen het de komende raadsvergadering voorstellen. Daarmee los je veel problemen op, tegen een lagere prijs.

HartvoorWassenaar, Henri Hendrickx
Solide, voor een mooi dorp.

 

Tags

GemeenteraadHartvoorWassenaarIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top