Ga naar hoofdinhoud

GroenLinks Wassenaar doet mee met Klimaattafel

24 februari 20213 minute read

Afgelopen woensdag 17 februari was het Klimaattafel waarbij Wassenaarders samenkomen die willen verduurzamen en kennisdelen. Een van de gepresenteerde bewonersinitiatief is het recent opgerichte Wassenaarse Energie Coöperatie. De WEC is ontstaan nadat vier buurkrachtteams een succesvolle zonnepanelen actie hebben georganiseerd. Deze zonnepanelen actie loopt overigens nog steeds en iedereen die geïnteresseerd is om zonnepanelen te plaatsen kan een offerte opvragen.

Het kan echter ook voorkomen dat jouw dak minder geschikt is voor het plaatsen van zonnepanelen en je wilt wel bijdragen in het opwekken van duurzame stroom. De WEC is op zoek naar geschikte daken liefst minimaal 500 m2 en de deelnemers zorgen voor de financiering. Ook hier kan de gemeente haar duurzame rol pakken door geschikte daken van gemeentelijk vastgoed ter beschikking te stellen aan de WEC. Hiervoor ontvangt de gemeente weer huuropbrengst voor het ter beschikking stellen van haar daken. Zo kan er stroom op een duurzame lokale manier opgewekt worden door en voor Wassenaarders.

Een ander initiatief wat werd gepresenteerd was de actie warmtescans door de buurkrachteams. Hier werd inzichtelijk gemaakt waar je woning goed is geïsoleerd en waar de warmte weglekt. Door isolerende maatregelen te treffen kan je voorkomen dat je voor niks aan het stoken bent. Voor GroenLinks Wassenaar geldt nog steeds dat de duurzaamste energie is de energie die je niet gebruikt. Het beste wat we nu kunnen doen is onze huizen en bedrijven voor zover nodig te isoleren en onze geschikte daken volleggen met zonnepanelen.

Vandaar dat GroenLinks Wassenaar alle inwoners van harte uitnodigt om deel te nemen aan de EnergyWebinar op 4 maart georganiseerd door Buurkracht en vervolgens ook deel te nemen aan de online EnergyParty. Aanmelden kan via de website https://groenemeent.nl/energyparty/
GroenLinks Wassenaar is blij met de Klimaattafel en het is inspirerend om te zien hoeveel inwoners bezig zijn met informatie in te winnen, kennis te delen en daadwerkelijk acties ondernemen om te verduurzamen.

Voor wie nog niet enthousiast genoeg is om zelf maatregelen te nemen is het goed om de Klimaattafel van 9 december 2020 terug te kijken. Tijdens deze Klimaattafel was Ed Nijpels te gast en gaf een inspirerende presentatie waarbij zelfs ook de misverstanden van kernenergie aan bod kwamen. Terugkijken is mogelijk via deze link: https://live.unlimited.nl/klimaattafel/

Groenlinks Wassenaar kiest voor een groene toekomst en wil graag samen met de inwoners samenwerken aan het duurzaam maken van Wassenaar. Doe je ook mee ?

Fractie GroenLinks Wassenaar

 

 

Tags

GemeenteraadGroenLinksIngezondenWassenaar
Gerelateerde artikelen
Back To Top